Her er den nye Nintendo DSi

Den nye håndholdtkonsollen kalt DSi LL er klar for lansering i slutten av november, bekrefter Nintendo.

29. oktober 2009 09:45

Ryktene begynte å svirre for noen dager siden, etter at skisser og tegninger av det som ble påstått å være en ny modell av DS havnet på et japansk forum.

Den japanske nyhetstjenesten Nikkei antydet at prisen på modellen ville ligge på rundt 18,900 yen (cirka 1300 norske kroner), og at den kunne komme ut på markedet allerede før jul.

Nå har Nintendo bekreftet DS-modellens eksistens.

Se også: Ferske bilder av den nye DSi LL.

LANSERES 21. NOVEMBER

Under et presseevent i Tokyo, annonserte selskapet at lanseringsdatoen blir 21. november og fastsatte prisen til 20,000 yen, altså litt mer enn spådommene til Nikkei.

Spillselskapet sier at DSi LL er motivert av stor etterspørsel etter en større skjerm.

Den nye DS’en vil få en skjerm på 4,2” mot 3,25” på DSi, som er den nyeste håndholdtkonsollen på markedet i dag.

DSi LL (navnet spiller på det faktum at konsollen nå blir extra large) kommer ut med to styluspenner: En kort og en litt lengre, og blir tilgjengelig i tre farger: mørkebrun, vinrød og naturhvit.

Les også: - DSi-eksklusive spill på vei.
Les også: Håndholdt Modern Warfare-oppfølger før jul.

Som følge av at skjermen eser ut, vokser også konsollen.

Nettsiden GoNintendo forteller at målene er 161 mm bred, 91,4 mm høy og 21,2 mm tykk, som vil si at den er nesten like tykk som DS Lite.

Dessuten blir batterikapasiteten økt sammenlignet med DSi.

På kjøpet får du tre preinstallerte DSiWare-titler, nemlig to hjernetrimspill og en ordbok kalt DS Easy Dictionary.

OPPDATERT: Lanseringsdatoen 21. november gjelder bare Japan. Nintendo bekreftet like etter at denne annonseringen ble kunngjort at Europa må vente til 1. kvartal 2010 på den nye DS'en. Prisen vil da ligge over dagens DSi og få navnet DSi XL, mens den i Japan vil bli kjent som DS LL. Det er VG247 som har fått denne bekreftelsen fra offisielt hold.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3