Ny DS-modell på vei?

Ryktene tiltar om en ny DS-konsoll med større skjerm. Nintendo nekter å kommentere.

27. oktober 2009 12:24

Nyhetstjenesten Nikkei påstår, i følge GameSpot, at Nintendo planlegger et slipp av enda en ny DS-modell i Japan.

Dette kan skje så snart som før julesalget, påstår Nikkei. Prisen antydes å skulle ligge på 18,900 yen (like i underkant av 1300 norske kroner).

DSi-PROBLEMER I VENTE?

Skulle det være hold i ryktene, er det sannsynlig at vi i Europa må vente litt på en slik ny DS-modell.

DSi ble lansert på våre breddegrader for drøyt et halvt år siden, mens Japan fikk DSi i november 2008.

Nikkei hevder at den forestående DS-modellen inneholder en større skjerm, på drøye fire tommer, mens NeoGaf har snublet over noen scans av det som påstås å være Nintendos neste håndholdtkonsoll på et japansk forum.

DSi-modellen som i dag er i salg har en skjerm på 3,25" mens PSPgo måler 3,8".

Som GameSpot påpeker, kan dette være kontroversielle nyheter for de som har brukt noen slanter på å handle DSiWare-spill online. Dette er spill som ikke kan overføres til nye DS-formater. Har man handlet DSiWare-titler kan man altså ikke nyte disse på en eventuell ny DS-modell med større skjerm.

Nintendo har så langt ikke kommentert de nye DS-ryktene.

Siden den første DS-konsollen ble introdusert på markedet i mars 2006, har Nintendo utgitt to nye modeller. Først DS Lite og senere altså DSi. Totalt har DS nå solgt over 107 millioner enheter, og befinner seg på tredjeplass på listen over tidenes mest solgte konsoll, bak PlayStation 2 og Game Boy.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3