Her er de første tilleggspakkene til «Fallout 4»

Sesongpakken har blitt satt opp i pris.

16. februar 2016 23:51

(PressFire.no): For et par dager siden skrev vi at «Fallout 4»-utvikler Bethesda hintet om både en bedre survival-modus og mer info om kommende DLC-pakker.

Survival-modusen skal gjøre at du må passe på å spise mat og drikke (forhåpentligvis rent) vann, i tillegg til at sykdommer og beinbrudd kan ta knekken fullstendig på deg uten hjelp fra leger.

Men nå har vi også fått litt mer kjøtt på beinet hva angår de nye nedlastbare tilleggspakkene til spillet skal handle om.

Det er i utgangspunktet tre DLC-pakker som kommer fremover, og er av både varierende pris og innhold.

Robothelvete

Den første pakken, «Automatron», kommer i mars og koster snaue 100 kronasjer. Ifølge Bethesda vil denne pakken omhandle den slemme The Mechanist, som har sluppet en haug onde roboter ut i ødemarka.

For de som har spilt tidligere «Fallout»-spill får du visstnok et «hyggelig» gjensyn med Robobrains igjen, disse evinnelige robotene som spyttet ut slitne one-linere når de plaffet deg i fillebiter i de gamle spillene.

Du kan også bygge dine egne robo-kumpaner – visstnok med hundrevis av forskjellige deler, i tillegg til en ny «lightning chain»-gønner.

«Pika pika»

Gotta catch ‘em all

«Wasteland Workshop» kommer måneden etter, i april. Prisen her er rundt 50 kroner.

Dette er «Pokémon» møter «Fallout», der du kan begynne å sette opp feller i ødemarka for å fange krek du kan bruke i kamp mot andre overlevende folks monstre.

En slags postapokalyptisk cock fight, om du vil? Snåle greier.

Du får også med et lite lass nye ting du kan bygge ut basen din med.

Den siste pakken koster mer enn de to første til sammen, og kommer i mai.

Helt ny øy

«Far Harbor» er navnet. For rundt 250 kroner får du et nytt oppdrag fra Valentine’s Detective Agency, der du skal prøve å finne en ung dame og en hemmelig synth-leir.

Dette ender opp med at du reiser avgårde til en helt ny øy du kan utforske som du selv vil, og som – beklageligvis for de som bor der – lider av en langt høyere stråling. Dette gjør at alt er litt mer spinnvilt; vi tipper det er hakket mer vassere fiender å møte på der.

Bethesda skryter av at dette er det største området de noensinne har lagd som en tilleggspakke, som jo kanskje lover godt med en såpass heftig prislapp. Og ikke minst når en ser på den greie størrelsen det var på «Skyrim»-pakken «Dragonborn», som hadde en bit av «Morrowind» du kunne tusle rundt i.

Det skal visstnok være både nye quester, bosettinger, dyr og dungeons å utforske – i tillegg til nye våpen og klær.

øker

Prisen

Så til den litt merkelige delen – prisen.

Om du kjøper sesongpakken med én gang er prisen per i dag ca. 310 kroner, men etter 1. mars går prisen opp til snaue 500 kroner.

Tidligere var det kun den første prisen som ble annonsert fra Bethesda.

Du må med andre ord gamble litt på om disse pakkene blir bra eller innholder ting du kommer til å synes er verd å bruke penger på, hvis ikke blir det dyrere.

Bethesda sier at grunnen er det til er at de kommer til å gi ut enda flere tilleggspakker gjennom året. Disse får du altså uavhengig av når du kjøper sesongpakken, men prisen forandres.

En ting vi aldri har sett før er betaer for DLC-pakker, men det blir innført her.

Du kan melde deg på som tester for Bethesda på deres hjemmesider. Disse betatestene er lukkede, og om du blir plukket ut til å være med får du en kode som gjør at du kan laste ned pakken.

Om du får være med på betaen vil du heller ikke trenge å kjøpe den ferdige versjonen når den er klar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3