Havner 3DS i 3000-kronersklassen?

Engelske spillkjeder har startet forhåndssalget.

12. januar 2011 11:25

Nintendo inviterer pressen til Amsterdam i neste uke for å avsløre hva lanseringsdatoen for Europa blir – og vil sannsynligvis også avduke hva prisen blir. 3DS-konsollen ble for første gang vist under den store E3-spillmessen i Los Angeles sist sommer, men foreløpig er det bare Japan som har fått en dato og pris å forholde seg til.

PressFire fikk teste 3DS på messegulvet, og førsteinntrykket vi fikk var utvilsomt positivt.

Nintendo slipper den nye håndholdtkonsollen i Japan den 26. februar. Her vil veiledende pris ligge på omtrent 1700 kroner (¥25,000). At den vil koste mer i norske og europeiske butikker er hevet over en hver tvil.

Britiske nettbutikker har nå startet forhåndssalget, og anslår at 3DS vil være lansert 18. mars. Det er spillkjedene TheHut, WHSmith, Best Buy UK og Woolworths som alle opererer med denne datoen, skriver Eurogamer. Om du ikke forhåndsbestiller, skriver nettbutikkene at de kan levere konsollen til deg den 25. mars.

NB! Se liste over alle spillene som er under utvikling til 3DS-spillmaskinen.

Og prisen ligger tett opp mot 300 pund, noe som kan indikere at 3DS vil kunne komme til å koste rundt 3000 kroner i Norge, noe flere begynte å spekulere i allerede i fjor høst. 

Dermed er det bare å begynne å spare om du er en av dem som sikler etter en håndholdtkonsoll som kan vise 3D-grafikk uten at du trenger briller. Mye tyder på at 3000 kroner fortsatt er et godt tips for hva denne herligheten vil koste oss nordmenn.

Tidligere denne uken gikk Nintendo-presidenten Saturo Iwata ut og anslo at man har som mål å selge hele fire millioner 3DS-konsoller innen utgangen av april. Og det til tross for at selskapet tar høyde for at de aller minste Nintendo-spillerne kan ta skade av spilling i tre dimensjoner.

Nintendo anbefaler at barn under seks år kun benytter seg av 2D-spilling, selv om forskningen på dette feltet er sprikende. En bryter på 3DS-konsollen lar deg velge mellom 2D-og 3D-spilling.


PressFire kommer tilbake med mer håndfaste opplysninger rundt 3DS-lanseringen i neste uke. Denne traileren viser noen av spillene som dukker opp til 3DS:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3