Forsvarer den høye 3DS-prisen

Nintendo mener du får mye for pengene.

11. oktober 2010 12:03

Nintendo forbereder lanseringen av sin nye håndholdte spillkonsoll kalt 3DS. Dette er en spillmaskin som gjør det mulig å oppleve bilder i 3D-grafikk, og det uten at du trenger briller. PressFire fikk muligheten til å teste 3DS-konsollen under E3-spillmessen i Los Angeles i sommer, og ble mektig imponert over det vi fikk se.

Konsollen slippes først i Japan 26. februar, men lanseres i Europa og USA bare få dager etter, altså en gang i mars (en konkret dato er enda ikke offentliggjort).

Samtidig har Nintendo nylig annonsert at 3DS vil få en veiledende pris på ¥25,000 (som tilsvarer litt over 1700 kroner). Dette blir prisen for Japans vedkommende.

Hva 3DS vil koste i Norge er foreløpig ikke kjent, men det er ingen tvil om at konsollen blir langt dyrere enn DSi- og DS XL-konsollene. Mange forventer at prisen i Norge kan komme opp mot 3000 kroner.

NINTENDO ER SIKRE PÅ EN SALGSSUKSESS

Satoru Iwata, presidenten for underholdningsgiganten, har nå i det siste vært ute og forsvart prissettingen – og samtidig forsøkt å begrunne hvorfor man lanserer en konsoll til nær det dobbelte av hva DS-konsollen kostet på lansering i 2006.

Nylig forklarte han at interessen rundt 3DS er så stor i kjølvannet av E3 at prisen blir deretter. Nå er hele denne spørsmål-svar-seansen med investorer oversatt og publisert på de offisielle Nintendo-sidene. Iwata måtte blant annet svare på hvorfor 3DS er priset høyere enn Wii. 

Det at du får 3D-spillopplevelsen komplett, uten behov for en dyr 3D-TV eller -briller, er hans hovedargument. I tillegg til at han medgir at interessen er så stor at den stive prisen føles korrekt.

- Håndholdte spillmaskiner integrerer både en spillinnretning og en skjerm. Du trenger ikke noen annen hardware tilkoblet for å spille, forklarer Iwata.

- Vi tror ikke at prisforholdet mellom håndholdte konsoller og hjemmekonsollene må være intakt bare fordi det har brukt å være slik, fortsetter han.

Iwata forteller videre at den enorme interessen rundt teknologien og spillopplevelsene i 3D-grafikk som oppsto i kjølvannet av E3, gjør at selskapet er sikre på at 3DS-prisen er riktig. Og han regner med at så fort folk får sjansen til å prøve den nye konsollen, så er de solgt.

Se listen over spill som er under utvikling til 3DS her.

3DS introduseres først i Japan 26. februar, mens USA og Europa får den nye Nintendo-konsollen en gang i mars.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3