Har gitt ut en fullblods «P.T.»-konvertering til pc

Vi kan høre Konamis advokater gni seg i hendene helt hit.

4. januar 2019 13:10
Fra konverteringen.

(PressFire.no): «Metal Gear»-general Hideo Kojima skulle i 2014 egentlig lage et nytt «Silent Hill»-spill med filmskaper Guillermo Del Toro. En demo av dette, bare kalt «P.T.» (for Playable Teaser) ble gitt ut på PlayStation 4 til stor ståhei og vettskremte spillere.

Spillet ble etter hvert kansellert etter at Kojima forlot Konami, og demoen har også blitt tatt av PlayStation Store. Med andre ord er det ikke lenger mulig å laste det ned – bare de som lastet det ned tidligere kan spille det.

Men nå har en utvikler ved navn Radius Gordello lagt ut en fiks ferdig pc-variant av spillet, portet over til Unreal Engine. Vi har prøvd en runde i det, og det er beverkelsesverdig likt originalen.

Det hele er også spillbart i VR, men ettersom Gordello ikke hadde et VR-headsett selv til å teste, er det en heller wonky implementering det er snakk om – for eksempel vil du kunne se spillermodellen din om du snur deg rundt.

Uansett så kan det hele lastes ned her.

Spørsmålet nå er selvfølgelig når Konamis hemmelige agenter kommer hjem til Gordello med balltre og kjetting, spesielt når han selv innrømmer å ha rippet modeller, enkelte teksturer og alle lyder fra originalspillet.

Ikke så fryktelig lurt det, kanskje.

Dette er faktisk den andre gangen noen har lagd en pc-versjon av skremmespillet, men den første som faktisk har blitt gitt ut. I fjor sommer fikk utvikler «Qimsar» klar beskjed om å ikke gi ut en konvertering han hadde jobbet med av Konami – som så angivelig tilbød han jobb hos de etterpå.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3