Har fått GameCube-spill til å kjøre på Switch

Hackere gjør det Nintendo ikke vil.

9. juli 2018 15:08
«Paper Mario» også.

(PressFire.no): «Genesis does what Nintendon’t» var slagordet Sega brukte i markedsføringen sin på nittitallet.

Nå viser det seg at det heller passer med «Hackers does what Nintendon’t», for nå har det dukket opp flere videoer på nettet som viser full GameCube-støtte på Nintendo Switch.

Etter at Switch ble knekt vidåpen for noen måneder tilbake, da en feil med prosessoren ble funnet, har det åpnet helt opp for «hjemmelagd» programvare på plattformen.

En av disse er rett og slett GameCube- og Wii-emulatoren «Dolphin», som kjøres via Lakka.tv – en

Litt av grunnen til at Dolphin, en emulator som fortsatt oppdateres svært ofte, allerede er kjørbar på Switch er nettopp på grunn av prosessorene i maskinen.

Nvidias Tegra X1-prosessor er nemlig allerede å finne i Nvidia Shield, og Dolphin har eksistert til denne i en god stund allerede. Dermed var det en forholdsvis smal sak å porte emulatoren over til Switch, skal vi tro hackerne.

Så langt har de fått emulatoren til å kjøre GameCube-spill som «Super Smash Bros. Melee» og «Paper Mario: The Thousand Year Door», og Wii-spill starter (men er ikke spillbare).

Det foreløpige problemet ligger i at spillene kjører alt for sakte, noe som kommer av at Switch-prosessoren er underklokket en del i forhold til en Nvidia Shield. Derfor kan det fortsatt være en stund før spillene kjører i full hastighet.

Akkurat hvorfor Nintendo ikke selv kommer med en egen variant, og tar betalt for eldre spill slik de gjorde med Wii, 3DS og Wii U, er det ingen som vet. Selskapet sier deres kommende online-tilbud, som gir deg en rekke klassiske spill, skal være en slags erstatning, men det er foreløpig kun gamle NES-spill som er planlagt utgitt der.

Enda merkeligere blir det når vi vet at Nintendo og Nvidia allerede har samarbeidet om å lage både en GameCube- og Wii-emulator til Nvidia Shield i Kina. Denne kjører spill som «The Legend of Zelda: Twilight Princess», «Punch Out!!» og «New Super Mario Bros.» i full 1080p oppløsning.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3