Nintendo lanserer 1080p-versjoner av GameCube- og Wii-spill til Nvidia Shield

Switch-versjoner rett rundt hjørnet?

5. desember 2017 11:05
(Foto: Twitter)

(PressFire.no): For et års tid siden gikk det sterke rykter om at Nintendo ville gi ut GameCube-spill til Switch. Siden den gang har det vært tyst, men nå viser det seg at spillene er på vei – men kanskje ikke slik vi trodde.

Nintendo gir nemlig nå ut GameCube- og Wii-spill til Nvidia Shield, men bare i Kina.

Nvidia Shield ble lansert i Kina i går, og forbløffelsen var stor da Nvidia slo seg på brystet med noen av de største spillene fra de to Nintendo-konsollene.

Spill som skal være med i første runde er «The Legend of Zelda: Twilight Princess», «New Super Mario Bros. Wii» og «Punch-Out!!». «Super Mario Galaxy» er også på vei.

Spillene kjører i 1080p på maskinvaren via en emulator, og koster rundt hundrelappen per stykk.

Dette høres kanskje utrolig snålt ut, men Shield kjører på den samme Tegra X1-chippen som Nintendo Switch gjør. Dette kan bety at Nintendo er i ferd med å lansere den samme emulatoren til Switch, siden arbeidet allerede er gjort.

Switch er heller ikke lansert i Kina enda, og dette kan være en måte for Nintendo å klemme seg inn på det markedet før en offisiell lansering kommer.

Så langt virker det ikke som om folk utenfor Kina får laste ned godbitene, men her er en video:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3