Har allerede begynt å snakke om «Battlefield 4»

EA tenker langsiktig.

10. november 2011 10:53

(PressFire): Det kommer kanskje ikke som en overraskelse, men EA har allerede planer om å lage en direkte oppfølger til sitt nylig lanserte skytespill, «Battlefield 3».

«Bekreftelsen» kom i forbindelse med at EA-topp Frank Gibeau holdt en tale ved University of California. Det tok ikke mange sekundene før de i salen fant fram sine smarttelefoner og tapetserte Twitter med hans friske sitater.

- Det vil komme et «Battlefield 4», sa Gibeau.

- Snakket bare veldig generelt

I kjølvannet av dette forsøkte EA å roe gemyttene litt ved å servere litt tåkesnakk til blant andre IGN:

- Frank snakket bare veldig generelt om «Battlefield»-merkenavnet, en serie som EA er veldig lidenskapelige over, og som har et fellesskap som EA er forpliktet overfor.

I kjernen for den imponerende grafikken i «Battlefield 3», ligger spillmotoren Frostbite 2. Kjører du spillet på pc, med alle innstillingene på maks, får du et glimt av det som kan være fremtiden – og grunnmuren for kommende skytespill fra DICE og EA.

Tidligere konkurrenter med svensk teknologi?

Utbryterne fra Infinity Ward, som måtte forlate Activision-skuta etter «Modern Warfare 2», har allerede ytret interesse for å bruke Frostbite 2 til sitt neste, uannonserte spill. Det bekreftet «Battlefield 3»-produsent Patrick Bach til PressFire på GDC i San Francisco tidligere i år.

Frank West og Vince Zampella dannet Respawn Entertainment etter bråket i fjor, og EA skal gi ut deres neste spill.

- Ettersom det er vi som har laget motoren, vet vi også aller best hvordan den fungerer. De som eventuelt måtte få tilgang på den, må deretter lære seg hvordan de skal bruke den - og det kan fort ta et par-tre år. Da er vi allerede i gang med noe nytt, sa Bach til PressFire.no.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3