«Hacktivister» vil pulverisere Breiviks PR-plan

Ønsker å latterliggjøre manifestet.

28. juli 2011 11:22

Anonymous har fått mye oppmerksomhet i det siste. De er kalt reaksjonære «hacktivister» av noen. Selv karakteriserer de seg som «en løst sammensatt, global grasrotbevegelse av aktivister», og har scientologiorganisasjonen som et av hovedmålene. 

Dagbladet møtte norske medlemmer av denne lederløse organisasjonen tidligere i år, mens de gjorde seg klare til å protestere mot datalagringsdirektivet.

Rundt påsketider ble tidligere, eller nåværende, medlemmer av lederløse Anonymous koblet til det store PlayStation 3-innbruddet. I hvert fall har Sony-topp Kaz Hirai pekt i retning av Anonymous.

Les også: Spill dreper ikke. (Kommentar av Snorre Bryne).

Starter «Operation UnManifest»

Denne uken har Anonymous startet en kampanje for å pulverisere Anders Behring Breiviks drøyt 1500 sider lange skriv, skriver Herald Sun. «Hacktivistene» oppfordrer nettbrukere over hele verden til å manipulere - og i essens; ødelegge - dette såkalte manifestet.

Ved å endre innholdet flere ganger, ønsker man å oppnå dette.

Til slutt, håper Anonymous-initiativet, at man ikke lenger skal vite hva som egentlig er den ekte versjonen. Aksjonen går under kallenavnet «Operation UnManifest».

- Anders Behring Breivik vil bruke denne grusomme handlingen, der han drepte mange unge mennesker, til å promotere sitt 1516 sider lange manifest, heter det i en melding som ble postet denne uken, av noen som hevder å tilhøre Anonymous.

Her foreslås det at internettbrukere endrer på skrivet til Breivik, «legger til tåpelige elementer», som det heter, fjerner enkelte partier, endrer på bildene av ham – og deretter publiserer «manifestet» på nytt.

«We all are anonymous, We All are Legion, We all do not forgive murder, We all do not forget the victims», står det i meldingen, skriver dijiblog.co.uk.

«Jeg ber om at du sprer denne boka videre til alle du kjenner», var innledningen til Breivik da han sendte ut sitt såkalte manifest til en rekke mennesker, bare 77 minutter før bomben gikk av ved regjeringskvartalet den 22. juli.

Les også: - «Manifestet» til Breivik må leses i filler (Kommentar av Andreas Wiese).

Planen til Breivik var at hans skriv skulle bli det mørke ettermælet. I tillegg finner man en dagbok-aktig fremstilling av det Breivik har gjort fram til den 22. juli.

Foto: AFP PHOTO/Javier Soriano/Scanpix.

NB! Denne saken har et innskrenket kommentarfelt. Vi godkjenner først innleggene og legger ut fortløpende. Det kan derfor ta litt tid før ditt innlegg blir publisert. Vi ber om forståelse for dette – og håper på konstruktive bidrag i kommentarfeltet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3