Guitar Hero med abonnementstjeneste?

Red Octane leker med tanken på å tilby alle nedlastbare låter for de som abonnerer på låtbiblioteket til Guitar Hero-spillene.

24. november 2009 14:42

Harmonix sine Rock Band-spill har på mange måter satt standarden for hva vi kan forvente av ukentlige oppdateringer av låter og album som kan handles over nett og lastes ned fra konsollen din.

Hver uke finner man nye tilskudd til musikkspillene signert Harmonix, og noen av dem er virkelig interessante også. Flere band har valgt å legge platelanseringen til disse onlinebutikkene samme dag som den fysiske cd-platen er ute i butikk.

Red Octane, som står bak Guitar Hero-spillene sammen med Neversoft som utvikler disse etter bruddet med Harmonix i 2006, har også et tilsvarende onlinetilbud, men har slitt med å markere seg sammenlignet med konkurrenten.

Les også: Vår anmeldelse av «Guitar Hero: Metallica».
Les også: Vår anmeldelse av «Guitar Hero 5».
Les også: Vår anmeldelse av «DJ Hero».

HINTER OM MUSIKKSPILL-FREMTIDEN

I et intervju med Seattle Times forteller Red Octane-grunnlegger Kai Huang om en ny forretningsmodell de for tiden sysler med for å få solgt flere låter fra onlinetjenesten sin.

- En månedlig abonnementstjeneste er definitivt én av tingene vi ville likt å få i stand.

- Det er mange utfordringer rundt det å lisensiere musikk. Kundene vil ha dette, jeg vil ha det. Vi forsøker å få dette til å skje, sier Huang i intervjuet.

Interessant nok blir Huang, som sammen med sin bror Charles solgte Red Octane til Activision i 2006 for en sum påstått av være i størrelsesorden 99,9 millioner dollar i cash, pluss aksjer, også spurt hva fremtiden for musikkspill er, nå som vi har fått dusinvis av rockeband-titler og «DJ Hero».

- Vi er bare i begynnelsen med musikkspill. Det vi elsker og det vi konstant ser mot er hvordan kan man eksponere mennesker for ny musikk og nye instrumenter?

- I USA er countrymusikk åpenbart veldig populært. På verdensbasis har klassisk musikk alltid vært interessant. Latinomusikk...det er så mange forskjellige sjangre av musikk vi ikke har utforsket enda, sier Kai Huang til Seattle Times.

Så der har du det: «Country Hero», «Mozart Hero» og «Latino Hero», i salg julen 2010...

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3