GRINs Final Fantasy fremdeles i live

Square Enix satte spikeren i kista til GRIN, men Final Fantasy-spillet som svenskene jobbet med lever videre.

22. september 2009 12:00

Ifølge Gamesindustry.biz var det Square Enix som til slutt satte spikeren i kista for det svenske spillstudioet GRIN.

Men Final Fantasy-tittelen, med kodenavn «Fortress», er fremdeles under utvikling, i følge Gamesindustry sine kilder.

Les også: GRIN jobbet med Final Fantasy-spill.
Les også: GRIN legger ned.

Ifølge bransjenettstedet, signerte Square Enix og GRIN en avtale om et actionorientert Final Fantasy-spill allerede i siste halvdel av 2008, men i frykt for «problemer med kvaliteten» dro visstnok Square Enix ut pluggen på prosjektet etter bare seks måneder med utvikling.

 

SVAKE TITLER AVGJØRENDE?

Resultatet var at GRIN ikke lengre kunne betale sine ansatte, og dermed var nødt til å stenge dørene.

I et intervju med PressFire.no, avslørte produsent Dan Thronström tidligere i år at de hadde fått en avtale om et hemmelig spill for et japansk studio.

Han fortalte også at GRIN hadde fått dette i stand på grunn av deres remake av «Bionic Commando», som de utviklet for japanske Capcom.

En medvirkende årsak til at GRIN måtte stenge dørene, antas å være at deres tre siste titler, «Bionic Commando», «Wanted: Weapons of Fate» og «Terminator Salvation», aldri klarte å markere seg på salgslistene.

I USA solgte «Bionic Commando» kun 27.000 eksemplarer i løpet av den første måneden, mens «Terminator Salvation» solgte beskjedne 47.000 i samme periode.

Begge titlene fikk varierende kritikk, hvor spesielt «Terminator Salvation» fikk sterk medfart i media, mens «Bionic Commando» klarte å høste lovord hos enkelte spillmedier.

Les også: Vår anmeldese av «Terminator Salvation».
Les også: Vår anmeldelse av «Bionic Commando».

GRIN stod også bak Xbox LIVE Arcade-, PC- og PSN-suksessen «Bionic Commando: Rearmed», som var en vellykket 2D-remake av 1988-klassikeren «Bionic Commando», en nyversjon som også hadde mulighet for co-op.

I konkursboet, hvor «Fortress» først ble avslørt, skal det ifølge Kotaku også ha ligget en konsepttegning som indikerte planer om en oppfølger til «Bionic Commando: Rearmed».

Utbrytere fra GRIN dannet et nytt studio, kort tid før nyheten om kollapsen ble kjent. Outbreak Studios er basert i Göteborg og skriver på sine hjemmesider at fokuset deres ligger på å utvikle spill til XBLA, PSN, PC, iPhone og PSP.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3