- Gratisspill mer lønnsomt på grunn av piratkopiering

Ubisoft mener dette er veien for pc-markedet - og etterlyser nye konsoller.

22. august 2012 14:21

(PressFire.no): Den nye store farsotten innen pc-spill er såkalte free to play-spill. I disse spillene er det i utgangspunktet gratis, men hvor du kan betale mindre beløp for innhold i spillet.

Ifølge Ubisoft-sjefen er gratisspillene den eneste veien videre, fordi 93 til 95 prosent av spillerne piratkopierer.
 

Tjener i land som bare piratkopierer

- Vi vil videreutvikle pc-markedet ganske mye, og free to play er veien å gjøre det på, sier Yves Guillemot til Gamesindustry.biz og fortsetter:

- Fordelen med gratisspill er at vi kan tjene penger i land hvor vi tidligere ikke kunne – steder hvor spillene våre ble spilt, men ikke kjøpt.

Videre forklarer han at det bare er fem til syv prosent som faktisk betaler for innhold i gratisspillene, men det skal være det samme for de som betaler for pc-spill.

- Seint ute med nye konsoller

Likevel mener han ikke at det er den eneste forretningsmodellen i fremtiden, for han tror konsollmarkedet vil bli revitalisert med de nye konsollene.

- Jeg tror de nye konsollene vil gi bransjen en stor boost, akkurat som de gjør hver gang de kommer. Denne gangen tok de for lang tid med å komme på markedet, sier han.

Ubisoft har hatt stor suksess med «The Settlers Online» og brukte i forrige uke anledningen under Gamescom til å annonsere ytterligere tre andre gratisspill - «Heroes of Might and Magic Online», «Silent Hunter Online» og «Anno Online».

Mange aktører velger nå å ha hovedspillet gratis, men hvor du betaler for innholdet via mikrotransaksjoner - EA og BioWare annonserte nylig at «Star Wars: The Old Republic» også blir gratis i løpet av høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3