Gransker Funcom for innsidehandel

- I Amerika ville man uten tvil gått til søksmål mot selskapet, sier Trygve Hegnar.

29. august 2012 16:16

(PressFire.no): Denne uken kom det frem av Funcoms kvartalsrapport at «The Secret World» bare har solgt 200 000 eksemplarer, og at dette er blant grunnene til at selskapet er over 280 millioner kroner i minus og kun 15 millioner i omsetning.

De meldte også nedskrivinger på svimlende 204 millioner kroner øremerket «The Secret World», og har satt i gang massepermittering av ansatte.

Siden lanseringen av onlinespillet har også aksjekursen ramlet i gulvet, fra over 20 kroner per aksje før spillslipp, til 2,17 kroner i skrivende stund.

Etterforskes av Finanstilsynet og Oslo Børs

Sjefen for Funcom, Trond Aas, annonserte overraskende sin avgang rett før lanseringen av «The Secret World». Nå blir Aas og Funcom etterforsket for å finne ut om det har foregått et skittent aksjespill.

- Jeg kan bekrefte at vi gjør undersøkelser rundt Funcom-aksjen, og at vi ser på transaksjoner og kursutviklingen de siste månedene, sier Geir Holen, som er seksjonssjef i Finanstilsynet, til E24.

Også Oslo Børs undersøker Funcom.

- Vi gjorde noen undersøkelser av handler i Funcom. Vi har fått en redegjørelse fra selskapet og er fortsatt i dialog med dem om dette, sier kommunikasjonssjef Guro Steine ved Oslo Børs til E24.

Aas solgte en stor andel av sine aksjer rett før slippet av spillet, og nå anklages han for å ha sittet på eksklusiv informasjon om det svake salget før lanseringen. Han solgte 175 000 aksjer da verdien var på14,10 kroner, i perioden mellom 3. juli og 12. juli, med en totalsum pålydende 2 502 750 kroner.

Han solgte også 380 000 aksjer for 7 816 600 den 26. april og har etter lanseringen av «The Secret World» solgt aksjer for over 394 000 kroner.

- Trist at aksjekursen har falt så kraftig

Trond Aas sier han er like overrasket over de dårlige salgt som alle andre.

- Jeg visste ikke noe om salgstallene før meldingen fra Funcom 10. august. Da jeg fikk se den meldingen, ble jeg ganske rystet, sier Aas til E24.no og fortsetter:

- Det er veldig trist at aksjekursen har falt så kraftig, og mange, inklusive meg, har tapt penger.

- I Amerika ville de gått til søksmål 

På investorforum uttrykker mange småaksjonærer nå frustrasjon over situasjonen, og anklager ledelsen i Funcom for å ha løyet overfor andre aksjonærer.

I en finansoppdatering trekker Trygve Hegnar frem emisjonen i juni som mistenkelig, og spør om de som tegnet emisjonen til 15 kroner i juni hadde informasjon om verdiene i selskapet.

- I Amerika ville man uten tvil gått til søksmål mot selskapet, sier han.

Han påpeker at de må ha visst allerede under emisjonen at de kom til å skrive ned på de kostnadene de har brukt i utviklingen av «The Secret World».

ILLUSTRASJON (hovedbilde): PressFire.no.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3