Funcom gir opp gigantprosjekter

«The Secret World» har bare solgt 200 000.

28. august 2012 15:38

(PressFire.no): I kvartalsrapporten til norske Funcom kommer det frem at storsatsingen «The Secret World» bare har solgt rundt 200 000 eksemplarer.

Det er også grunnen at de nylig meldte i en børsmelding at det kommer masseoppsigelser i selskapet. Rundt 170 mister jobbene sine, men ifølge E24 er det ingen i den norske avdelingen som blir berørt.

De melder også at det nå blir slutt på spill som koster flere hundre millioner kroner å utvikle, for nå skal selskapet legge fokus på «mer fokuserte systemdrevne spill med høyere andel nettsamfunn og spillerinteraksjon».

Den typen spill mener de vil ta både mindre tid å utvikle og i tillegg koste mindre – de nevner «League of Legends», «World of Tanks» og «Minecraft» som eksempler.

Ett av de neste spillene vi kan forvente fra selskapet vil være et såkalt gratisspill basert på Lego-figurerer, og skal gå under navnet «Lego Minifigures». Det skal ifølge rapporten ta rundt 18 måneder å utvikle spillet.

Tross meldingen om endret fokus, står det også listet opp et «Project A» under listen over spillene til selskapet som markeres som massivt onlinespill. Dette spillet skal være i konsept- og forhandlingsfase.

Funcom nevner også at «Guild Wars II», som nylig ble sluppet, og «Diablo III» har fått mer oppmerksomhet enn de ventet. I tillegg slippes «World of Warcraft»-utvidelsen «Mists of Pandaria» neste måned.

Underskuddet i selskapet skal per 28. august være på 280 millioner kroner og i skrivende stund er aksjen verd 2,35 kroner. Til sammenligning kostet en aksje rundt 20 kroner rundt lanseringen av «The Secret World» 3. juli.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3