Vil inneholde klassiske «John McEnroe-øyeblikk»

«Grand Slam Tennis 2» kommer neste år.

11. august 2011 18:22

Electronic Arts har i dag annonsert at det kommer en oppfølger til Wii-spillet «Grand Slam Tennis» (2009). Og denne gang dropper man Nintendo-konsollen – for «Grand Slam Tennis 2» utvikles kun til PlayStation 3 og Xbox 360, står det i pressemeldingen.

PressFire var bare sånn middels imponert av «Grand Slam Tennis», da det kom ut for to år siden.

Oppfølgeren skryter på seg å være det eneste tennisspillet på markedet som får lov å bruke ærverdige Wimbledon, og er ventet en gang til neste år.

Forgjengeren skulle opprinnelig også komme ut til PS3 og Xbox 360, men det skjedde aldri. Etter Wii-lanseringen av «Grand Slam Tennis», ble disse utviklerne flyttet over til å jobbe med «EA Sports Active 2.0». Men EA Sports’ Peter Moore innrømmet også i etterkant at det var andre grunner til at spillet ikke kom til disse to plattformene:

I første rekke Kinect-sensoren til Xbox 360, og PlayStation Move.

NB! Se den første traileren fra «Grand Slam Tennis 2» nederst.

Opplev hele følelsesregisteret til John McEnroe

EA ville vente på disse to kontrollene, og se an hvordan de ble mottatt. I pressemeldingen står det ingen ting om støtte til Kinect, men PlayStation 3-eiere kan imidlertid droppe den tradisjonelle håndkontrollen og i stedet dra på seg en slem tennisalbue ved hjelp av Move.

- I «Grand Slam Tennis 2» får du alle de fire Grand Slam-turneringene, og dette er det eneste spillet som har med Wimbledon.

Spillerne kan oppleve spenningen i å smelle til med et serve-ess på Wimbledons prestisjetunge Centre Court, eller sette inn det avgjørende slaget på grusbanene i det åpne franske mesterskapet.

- I tillegg har spillet en lang rekke spillere fra nåtid og fortid, heter det i pressemeldingen fra EA.

Når det gjelder spillfunksjoner, trekkes det frem at man har skapt en ny racket-kontroll som gir deg økt presisjon og kraft. Om du spiller med en vanlig håndkontroller, kan du påvirke og kontrollere hvert slag med høyre analogstikke.

Ti år lang karriere

Mer enn 20 av de beste tennisspillerne verden har sett er med i «Grand Slam Tennis 2», skriver EA. Det inkluderer årets Wimbledon-mester Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal, Björn Borg, Maria Shaparova, Serena og Venus Williams – og eksklusivt for dette spillet: John McEnroe.

Sistnevnte var for øvrig også sterkt representert i Wii-spillet fra 2009, der man fikk oppleve noen av hans raseriutbrudd, i tillegg til autentisk Nadal-stønning. Denne relativt familievennlige utskjellingen åpenbarte seg gjennom høyttalerne i Wii-kontrolleren.

Det fremheves i pressemeldingen at spillestilen og oppførselen til disse atletene reflekteres i spillet, og at dette har vært et fokus. Både de velkjente teknikkene deres og «andre signaturtrekk».

Når det gjelder McEnroe er det mye moro til inspirasjon for utviklerne i EA Sports.

Fokuset på Grand Slam-turneringene er også representert i form av en egen modus der du kan gjenoppleve noen av de mest klassiske kampene gjennom de siste årene. Denne er kalt ESPN Grand Slam Tournament Classics og lar deg potensielt låse opp 25 slike øyeblikk.

I motsetning til det relativt ferske «Virtua Tennis 4», virker det ikke som om EA Sports har tenkt å innskrenke karrieredelen til å bli en kort runde gjennom utvalgte turneringer og minispill. Det fremheves i pressemeldingen at Play Now-modusen lar deg velge mellom single- eller double-kamper som du enten kan nyte i ensom majestet – i en ti år lang karriere – eller utfordre noen via nettet.

NB! Hovedbildet i denne saken er tatt fra traileren under, ettersom EA foreløpig ikke har sluppet noen skjermbilder.


«Grand Slam Tennis 2» utvikles til Xbox 360 og PlayStation 3 (med støtte for Move), og er ikke ferdig før til neste år.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3