«Gran Turismo 5» før desember?

Det hevder i hvert fall offisielt Sony-nettsted.

4. november 2010 18:49

Ingen vet enda med sikkerhet når det svært etterlengtede bilspillet kommer ut, etter at det forrige måned overraskende tikket ut en melding fra utviklerne om at spillet likevel ikke kom til å rekke den planlagte lanseringen 3. november.

Man trengte enda mer tid for å lage den perfekte racing-opplevelsen, het det fra spillskaperne Polyphony Digital.

Sjefen sjøl, Kaunori Yamauchi, uttrykte sin medfølelse med GT-fans like etter at dette budskapet havnet på den offisielle PlayStation-bloggen:

- Jeg er virkelig lei meg. Alle sammen: Dette er utilgivelig… Bare vent litt til, skrev han på sin Twitter.

Kommer nissen med sekken full av «GT5» i år?

Men nå er det ting som tyder på at det holder på å løsne. Sony vil ikke kommentere ytterligere rundt «Gran Turismo 5» akkurat i dag, men Eurogamer skriver nå om den offisielle onlinebutikken Sony Style som har oppført spillet med ny lanseringsdato den 30. november. 

Den korrekte beskrivelsen av slippdatoen på Sony Style-nettsiden er «på eller rundt 30. november».

Lovende om du ikke orker tanken på å vente til neste år.

Dette kan altså være spennende nyheter for oss som venter i spenning. I går skrev vi om skeptikere som mente at «GT5» overhodet ikke kom til å rekke 2010 – mens Yamauchi selv ble sitert på at «spilldiskene nå er i trykken», av bilbloggen Jalopnik.

For å gjøre poenget sitt tydelig, poserte han for fotografene med en «slik-lager-man-sju-millioner-nye-GT5-spilldisker»-håndbevegelse.

Det har ikke kommet en god, offisiell forklaring på hvordan man klarte å bomme på deadlinen og misse lanseringen i begynnelsen av november.

Men det er mye som kan tyde på at forklaringen er en blanding av anti-piratprogramvare - som antageligvis ikke var inkludert på spilldiskene da de først nådde Sonys Blu-Ray-presse, samt veldig dårlig tid på oppløpssiden.

«Skyld på piratene for denne forsinkelsen», var i hvert fall konklusjonen til en moderator på forumet til Blu-ray.com, som hevdet å ha kjennskap til saken og som kommenterte utsettelsen like etter den ble kjent i oktober.


«Gran Turismo 5» har foreløpig ikke fått en ny, bekreftet lanseringsdato fra Sony. Spillet skulle opprinnelig vært ute i Norge i går, 3. november og er fortsatt PlayStation 3-eksklusivt.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3