«God of War»-regissøren: - Foretrekker prisøkning kontra mikrotransaksjoner

Andre frykter at det blir begge deler.

13. juli 2020 11:28

(PressFire.no): Det var i forrige uke at det dukket opp tegn på at prisene på spill til de nye konsollene kan gå i pris.

Spillgiganten Take-Two har lagt ut forhåndsbestillinger av basketspillet «NBA 2K21» og der har de lagt på ti dollar mer for versjonene til Playstation 5 og Xbox Series X.

I norske kroner utgjør det rundt hundrelappen, noe som kan bety at spill fremover vil kunne koste mellom 700 og 800 kroner.

Det har naturligvis skapt reaksjoner og debatt om prisene rundt spill – som i utgangspunktet ikke har endret seg i pris på flere tiår.

Nå kommer regissøren på «God of War», Cory Barlog, på banen og er tydelig på at han mener prisen på spill må opp.

- Jeg foretrekker en prisøkning enn pågående grådige mikrotransasjonshelvete som enkelte spill har blitt, skriver han på Twitter.

Mange sier seg enige med Barlog, men andre ytret samtidig bekymring for at enkelte aktører kommer til å gjøre begge deler – øke prisen på spillet i tillegg til å ha mikrotransaksjoner.

Den tidligere PlayStation-sjefen Shawn Layden mente også nylig at kostnadene for neste generasjons spill ikke er bærekraftig.

Han anbefalte i stedet å korte ned størrelse og lengde på spillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3