«Gears of War 3» er utsatt

- Bare en forretningsstrategisk avgjørelse, beroliger utvikleren.

1. oktober 2010 18:52

Tidligere i år ble det klart at det tredje kapittelet i den svært populære «Gears of War»-serien til Xbox 360 vil slippes i april 2011. Men allerede nå har meldingen kommet om at spillet blir utsatt til høsten 2011.

- Epic har gjort en fantastisk jobb med å ligge i rute for et slipp i løpet av våren 2011, men vi har nå valgt å flytte tittelen til høsten 2011 for å gjøre det til en stor tittel for julesalget, sier Microsoft i en pressemelding.

Epic Games, som utvikler spillet, bedyrer at utsettelsen ikke skal ha noe med selve utviklingen å gjøre. Eller bunner ut i problemer man har støtt på underveis.- Dette er en forretningsmessig avgjørelse, og absolutt ingen glipp i utviklingen, står det i pressemeldingen.

- Jeg vet at fans kommer til å bli skuffet over den nye slippdatoen, men vi kan betrygge alle om at dette er en forretningsavgjørelse og har ingenting med kvaliteten å gjøre. «Gears 3» var i rute til å bli det mest polerte spillet i serien når det skulle bli sluppet i april, og denne ekstra tiden gjør at vi får enda mer tid til å pusse på spillet før det slippes neste høst.

Den direkte årsaken til hvorfor selskapene nå velger å utsette spillet er ikke kjent, sett bort i fra at julesesongen er svært viktig for spillsalg. Microsoft har altså valgt å gjøre «Gears of War 3» til en av tungvekterne til Xbox 360 i forkant av julen 2011.Spillet skulle etter planen slippes til våren, en tid på året som etter hvert har blitt ganske tettpakket med actionspill - for både «Killzone 3», «Bulletstorm», «Crysis 2» og «Red Faction: Faction» har slippdatoer på våren eller på nyåret, hvor «Bulletstorm» også er et spill som Epic er involvert i.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3