«Gamle» Cole er tilbake i «InFamous 2»

Utviklerne dropper planene om å gi hovedpersonen en make-over etter massiv kritikk.

23. juli 2010 18:49

Da «InFamous 2» først ble annonsert like i forkant av E3-spillmessen i Los Angeles, etter at et oppslag i spillmagasinet Game Informer hadde gitt oss de første detaljene, lot ikke reaksjonene vente på seg. Det mest iøyenfallende i forhold til bildene som ble trykket i bladet, var at hovedpersonen får en radikal endring av utseendet.

Det er selvsagt ikke vanlig i oppfølgerspill. Det å etablere en ny merkevare for så å endre hovedpersonens ytre, er risikosport. Det har også utviklerne i Sucker Punch nå endelig erkjent.

De har under Comic-Con, som for tiden går av stabelen i San Diego, kunngjort at de går tilbake til det «gamle» utseende til hovedpersonen, Cole. Dermed dropper Sucker Punch planene om å la hovedpersonen i «InFamous 2» fremstå med lengre hår, tatoveringer og Wayne Rooney-look-a-like-ambisjoner.

MASSIV KRITIKK FRA FANSEN

Sykkelbudet Cole MacGrath opplever at Empire City rammes av en voldsom, elektrisk eksplosjon i «InFamous», som kom ut eksklusivt til PlayStation 3 i fjor sommer. I kjølvannet skjønner Cole raskt at han har fått overnaturlige evner som dramatisk endrer gameplayet.

Herfra og ut omskoleres sykkelbudet til å bli en superhelt med helt uvanlige evner, som du enten kan bruke til å være god eller ond. Etter hvert som du samler erfaringspoeng i spillet, bygger du ut et større register av kreftene.

På mange måter minner «InFamous» om Xbox 360-spillet «Crackdown» i forhold til at du også kan velge hvilke oppdrag du løser når – samt at du drar på deg stadig heftigere egenskaper etter hvert som du gjør progresjon i historien.

«InFamous 2» er ikke ventet før til neste år, men utviklerne har allerede varslet at de flytter handlingen til en ny by, inspirert av New Orleans, at vi kommer til å møte en helt ny type fiende – muligens basert på hvordan det første spillet slutter – og; at Cole vil bli utstyrt med nye egenskaper.

Som PressFire tidligere har skrevet om, lover Sucker Punch en langt mer levende by, med flere folk og biler, samt muligheten til å bevege seg opp i høyden i større grad enn det første «InFamous». Men Cole kommer altså til å se ut som han gjorde i det første spillet, skriver nå IGN.

Og grunnen er mengder av negative tilbakemeldinger som utviklerne har mottatt etter at de første bildene ble sluppet tidligere i sommer.

NB! Ingen nye skjermbilder med det «nye» utseendet til hovedpersonen er enda sluppet fra Sucker Punch etter at de kunngjorde at de går tilbake til den gamle Cole.

«InFamous 2» lanseres til PlayStation 3 en gang til neste år.

Se ny video, som i tegneserieform forklarer mer om historien til oppfølgeren:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3