Game Republic annonserer «Majin: The Fallen Realm»

Nok et Team ICO-inspirert spill.

31. august 2009 10:30

I GamesCom-stresset slapp denne gjennom fingrene våre. For i Köln annonserte Namco Bandai «Majin: The Fallen Realm» - et actioneventyr hvor to rollefigurer må jobbe sammen for å løse gåter.

PLAGIAT ELLER HYLLEST?

Høres kjent ut? Det som gjør at vi trekker litt ekstra på smilebåndet av dette spillet, er nemlig de tydelige røttene spillet har til Team ICOs’ spill.

I «Majin: The Fallen Realm» spiller du en tyv som har en demonlignende kompis (Majin er japansk for demon), og du må samarbeide med vennen for å løse ulike gåter.

Også i «ICO» spiller du en gutt som må samarbeide med en mystisk jente for å komme ut av en stor borg.

Visuelt sett, minner «Majin: The Fallen Realm» dog mest om det nylig annonserte Team ICO-spillet «The Last Guardian», hvor en gutt har et tett bånd til en griffon-lignende skapning.

Se bilder fra «The Last Guardian» her.


Se bilder fra «ICO» her.

«Majin: The Fallen Realm» er ikke det eneste spillet som har blitt anklaget for å være inspirert av et Team ICO - nylig annonserte Hudson/Konami WiiWare-spillet «Tower of Shadow», som også har en tydelig smak av «ICO».

CO-OP UTEN… CO-OP

Ordet «co-op» har blitt brukt om spillet, men det ser ut til å være litt villedende bruk av ordet.

Demonen i spillet er nemlig styrt av datamaskinen.

Ordentlig co-op, hvor du spiller sammen med en kompis, har ikke blitt annonsert for spillet.

Spillutgiveren Namco Bandai beskriver i en pressemelding spillet som «en nyskapende fusjon av sniking og actioneventyr», men forsikrer samtidig alle om at spillet er «spillbarheten er rafinert og stressfritt».

Games Republic er spillselskapet til Konami- og Capcom-veteran, Yoshiki Okamoto, som har vært involvert i spill som «1942», «Gun Smoke», «Street Fighter II» og Resident Evil-serien.

Gjennom spillselskapet har han tid stått bak Onimusha-klonen «Genji: Dawn of the Samurai», oppfølgeren «Genji: Days of the Blade» og «Folklore».

Spillet skal slippes til PS3 og Xbox 360 tidlig 2010 (i alle fall i Japan).

Se traileren her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3