Funcom satser på spill for yngre

Åpner ny avdeling som skal fokusere på spill for barn og ungdom.

11. desember 2009 14:05

Den norske «Age of Conan»-utvikleren FunCom har nå annonsert at de åpner en avdeling som skal fokusere på barne- og ungdomsspill. Avdelingen har blitt døpt SweetRobot og skal ifølge pressemeldingen fokusere på en yngre kundegruppe enn hva de tidligere har gjort.

- SweetRobot skal fokusere på å publisere spill utenom det tradisjonelle high end MMO-segmentet som FunCom har fokusert på de siste årene, sier FunCom-sjef Trond Arne Aas i pressemeldingen, og fortsetter:

- Dette gjør at vi kan utforske nye markedsmuligheter som ligger utenfor hva vi har gjort før, men også beholde Funcoms kjente profil. Dette markerer definitivt en ny og spennende retning for oss.

Les også: «Age of Conan» med stor overhaling.
Se også: Skjermbilder fra «Age of Conan».

ONLINESPILL FOR BARN

Det første spillet til den nye avdelingen blir «Pets vs. Monsters», et massivt onlinespill for barn mellom åtte og tolv år.

I «Pets vs. Monsters» rir du et kjæledyr rundt i flere verdener og kjemper mot monster.

Du kan også snakke med og spille sammen med andre spillere fra hele verden, og spillet har ifølge pressemeldingen flere typiske rollespillelementer som statistikk og utstyr.

Kommunikasjonssjef i Funcom, Erling Ellingsen, forteller PressFire at en definert forretningsmodell ikke ennå er spikret for spillet, men at det i første omgang skal være gratis å spille.

- «Pets vs. Monsters» er noe vi ønsker å eksperimentere med, og vi kommer til å prøve forskjellige løsninger.

- Men det mest opplagte er å gå for en premiummodell, der du kan spille en del av spillet gratis, men at du må abonnere for å låse opp alt innhold. Mikrotransaksjoner er også en veldig god idé til denne typen spill, sier Ellingsen.

Han forteller også at alle som er involvert i «Pets vs. Monsters» holder til i deres studio i Oslo.

Funcom er ikke de første til å tenke at gratis onlinespill åpner for et nytt og spennende marked. Sony Online Entertainment lanserte tidligere i år sitt gratisspill «Free Realms» til PC, men har også planlagt en versjon til PlayStation 3 som antas å slippes i løpet av 2010.

«Pets vs. Monsters» utvikles for PC og går inn i en åpen betatest i slutten av desember.

Se trailer fra spillet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3