Funcom-eier Tencent implementerer ansiktsgjenkjenning av barn og unge i flere av sine spill

Kina tillater ikke at barn spiller på natta.

10. juli 2021 14:09

​(PressFire.no): Det høres ut som en dystopisk framtidsfilm, men i Kina er det lovpålagt: Barn og unge får ikke lov til å spille dataspill etter klokka ti på kvelden.

Og nå innfører verdens største spillselskap Tencent, som eier norske Funcom, en av de strengeste og mest kontroversielle tiltakene for å opprettholde dette.

Fra og med forrige tirsdag ble over 60 av Tencents mobilspill utstyrt med ansiktsgjenkjenning. Dette er koblet opp mot et sentralt sikkerhetssystem i landet, og skal forhindre at barn utgir seg for å være voksne.

– Vi kommer til å sjekke ansiktet til de med kontoer som er registrert med ekte navn og som har spilt en del på nattestid, skriver selskapet i en bloggpost.

– Alle som nekter eller feiler ansiktsgjenkjenningen blir antatt å være mindreårige og sparket ut.

Selskapet avslutter med å be barn legge vekk telefonene og legge seg.

Kinesiskte myndigheter innførte i 2019 flere tiltak for å stanse det de mener er problematisk spilling blant yngre, inkludert det å nekte barn og unge under 16 år å spille mer enn halvannen time hver ukedag og tre timer i helger. 

De mener også at økende tilfeller av svaksynte barn kan være på grunn av spilling.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3