Full krise for «CS:GO»-gamblingsidene

Valve har sendt advokatene på de.

20. juli 2016 12:30

(PressFire.no): For de som har fulgt med på «CS:GO»-dramaet den siste tida, så ser enden ut til å ha startet. For nå begynner oppvasken fra Valve sin side.

Etter at de forrige uke la ut en bloggpost hvor de spesifikt forbød bruken av deres API-er for gamblingnettsider, har de nå startet utsendingen av såkalte Cease or Desist-brev – krav om opphør.

Stopper bots

- Din kommersielle bruk av Steam-kontoer er ikke lisensiert, og bryter med brukervilkårene, står det i brevet sendt ut av Valve.

- Du bør øyeblikkelig stoppe den videre kommersielle bruken av dine Steam-kontoer. Om du ikke gjør dette innen ti dager vil Valve ta alle nødvendige grep, inkludert å stenge dine kontoer.

Rent spesifikt er det ikke nødvendigvis selve gamblingspørsmålet som er problemet for Valve i denne runden, men heller bruken av såkalte bots, automatiserte Steam-kontoer som tar seg av selve byttene av skins og andre ting mellom nettsidene og brukerne.

Saksøkt

Dette kommer i kjølvannet av et søksmål mot Valve.

Der har selskapet blitt anklaget for å holde for tette bånd med gamblingnettsidene, og ikke gjort nok for å stoppe bruken av API-et deres – som har latt nettsidene hente opplysninger om brukere og kunne styre inventaret til disse.

Nettsider som CSGOLounge.com, CSGOWild.com og CSGOBig er blitt berørt, og det er usikkert hva som skjer med eventuelle innskudd folk har gjort på nettsidene.

Flere av nettsidene er allerede tatt ned, og andre har blitt tatt med i søksmålet mot Valve. Du kan se listen i brevet til høyre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3