Nå setter Valve ned foten for gambling

14. juli 2016 08:17

(PressFire.no): Det er ikke lenge siden en privatperson valgte å gå til sak mot spillgiganten Valve, som blant annet står bak det enormt populære konkurransespillet «Counter-Strike: Global Offensive».

Søksmålet anklager Valve for å oppfordre til ulovlig gambling og betting, noe som har blitt en konsekvens av at Valve har laget et åpent system hvor folk kan bytte utstyr.

- Ikke godkjent

Foreløpig har imidlertid Valve verken kommentert markedet eller gjort noe med det – inntil nå.

I en melding avviser Valve-sjef Erik Johnson at spillgiganten har noen som helst assosiasjon med gamblingsidene, og påpeker at Steam ikke har et system for å hente ut ekte penger fra virtuelt gods fra spill.

Videre skriver han at å bruke systemet til gambling ikke er lov i henhold til brukervilkårene og at de nå vil be nettsidene om å stoppe all virksomhet som er koblet til Steam, og eventuelt gå til sak om det skulle bli nødvendig.

Etter skandale rullet opp

Dette kommer etter at skandalen rundt gamblingsiden csgolotto.com rullet opp de siste ukene, hvor Youtubere som har promotert siden viste seg å være på eiersiden uten å opplyse om det.

I kjølvannet av avsløringen har nettsiden nå blitt inkludert i søksmålet mot Valve, som anklages for å drive med ulovlig gambling.

Nettsiden er foreløpig ikke aktiv, med en beskjed om at «alle moduser er stengt på grunn av forventet høy trafikk rundt Majors-turneringene i helgen». Beskjeden ble lagt ut 9. juli.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3