Førti prosent av Xbox-brukerne er kvinner

Mens førtito prosent ser på tv.

21. september 2013 13:13

(PressFire.no): Nær førti prosent av Xbox-brukerne i USA er kvinner, avslørte Microsoft-sjefen Kevin Turner under selskapets finansmøte i år, ifølge spillsiden Gamespot.

På verdensbasis har onlinetjenesten Xbox Live 48 millioner brukere fordelt på 41 land.

- Stor forskjell

- Dette er en gigantisk forskjell fra når Xbox Live ble introdusert, ble det sagt, uten at selskapet fordypet statistikken.

Flere studier har blitt gjort angående hvor stor andel kvinner tar opp i spillverdenen, men i de fleste tilfeller inkluderer dette også småspill på mobiltelefoner:

En nylig studie fra amerikanske Entertainment Software Association viser at 45 prosent av spillerdemografen består av kvinner.

Samtidig påpeket studien at spilling på trådløse enheter har økt betraktelig med nettbrett og smarttelefoner.

Mye tv-titting

I finansmøtet ble det dessuten avslørt at hele 42 prosent av brukerne ser på mer enn 30 timer tv-program via konsollen.

18 milliarder timer underholdning ble levert via Xbox-plattformen i 2012 alene, hevdet de.

Da den nye Xbox One-maskinen ble avduket av Microsoft i vinter ble det stor ståhei rundt valget av å fokusere så mye på tv-tjenester.  

Prosenten som ble vist under finansmøtet i uken som var kan forklare Microsofts posisjon og satsning.

- Vi er spente på den kommende Xbox One-lanseringen. Vi tror vi har et utrolig tilbud med Xbox One ettersom det relaterer til både flerspiller-opplevelser og tjenester, sa Turner.

- Vi har bakt inn mye underholdning med produktet i tillegg, og vi mener at vi har vårt sterkeste spillslipp vi har hatt som selskap, og de eksterne meningsytrerne tror dette også, mente han.


Mest brukte Netflix-boks

At tv-innhold via spillbokser er populært er derimot ikke nytt.

I fjor avslørte Netflix-sjef Reed Hastings at den mest brukte plattformen for strømmetjenesten er Xbox-konkurrenten, PlayStation 3.

- PlayStation 3 er en naturlig match for Netflix når det kommer til å utvikle og være først med å lansere våre mest avanserte funksjoner, sa Hastings da.

Netflix har vært tilgjengelig på det norske markedet i ett år nå - et marked som Netflix-grunnleggeren mente ville få det beste tilbudet i verden. 

Xbox One blir lansert i USA i november, men kommer ikke til Norge før neste år.

Toppbilde: «Call of Duty: Ghost», som er det første spillet i serien med kvinnelige spillefigurer. Spillet slippes sammen med de nye konsollene i november. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3