Dette er verdens mest brukte Netflix-dings

Nå større enn pc.

5. desember 2012 11:04

(PressFire.no): Sonys spillkonsoll PlayStation 3 er verdens mest brukte plattform for å se filmer gjennom strømmetjenesten Netflix.

Via den offisielle PlayStation-bloggen forteller Netflix-sjefen, Reed Hastings, at PlayStation 3 periodevis overgikk pc tidligere i år, men at den nå er den mest brukte plattformen.

- PS3 er en naturlig match for Netflix når det kommer til å utvikle og være først ute med å lansere våre mest avanserte funksjoner.

Prioritert plattform

Hastings antyder at Sonys tilnærming til nettfunksjoner er mye av grunnen til suksessen:

- Vi kan oppdatere applikasjonen med nye funksjoner på en daglig basis, og siden PlayStation Network er gratis kan folk over hele verden få Netflix direkte på PS3-en.

PlayStation-bloggen påpeker blant annet at Sonys spillkonsoll var den første plattformen som kunne tilby Netflix-filmer i 1080p og lyd i 5.1 kanaler.

I USA har forbrukerne brukt Netflix i åresvis, mens norske film- og tv-tittere fikk endelig fikk tilbudet nå i høst. Ifølge Netflix har de nå 30 millioner medlemmer.

Det beste tilbudet

Sjefen for Netflix fortalte PressFire i anledning norsk lansering at norske kunder får det beste tilbudet i verden:

- Vi har jobbet knallhardt det siste året med å få dette i stand. Avtaler, lisenser, undertekster og alt slikt. For noen få timer siden åpnet vi i Norge, sa Hastings til PressFire og Dagbladet.

Tjenesten, som gir ubegrenset med tilgang til innholdet for 79 kroner, kan brukes på en rekke plattformer, inkludert PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Apple TV og enkelte nettbrett og mobiler. Xbox 360-versjonen krever imidlertid at du betaler for et Xbox LIVE Gold-abonnement for å få tilgang.

Denne høsten lanserte også Viaplay sitt tilbud på PlayStation 3 og Xbox 360. HBO Nordic har varslet lansering for sitt strømmingstilbud, men har blitt rammet av utsettelser.  Telenors storsatsing Comoyo står også på trappene, og har varslet en avtale med Microsoft og Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3