Free Radical reddet

Crytek kjøper Free Radical.

5. februar 2009 17:42

Rundt juletider kom det meldinger om at den engelske utvikleren Free Radical Design legges ned. Nå har selskapet bak «Crysis» og det første «Far Cry»-spillet kjøpt selskapet og dermed reddet arbeidsplassen til utviklerne.

MISTET ALT MED «HAZE»?

I fjor fikk Free Radical mye oppmerksomhet på grunn av sin første PS3-tittel, «Haze». Spillet fikk svært hard medfart av anmelderne og det spekuleres i om dette kan ha vært den direkte årsaken til de økonomiske problemene som oppsto.

Selskapet jobbet med både «TimeSplitters 4» og «Star Wars: Battlefront III», men måtte trekke seg fra oppdraget fra Lucasarts idét regnskapsavdelingen til Free Radical begynte å skru på alarmen.

«Star Wars: Battlefront III» utvikles nå hos Rebellion Developments som har stått bak en rekke PSP-spill, deriblant «Star Wars Battlefront: Renegade Squadron». Ingenting er kjent hva som nå skjer med «TimeSplitters 4»STYRKER KONSOLLAVDELINGEN

Kjøpet av Free Radical kan være en strategi for å styrke konsollsatsingen til Crytek. Det har lenge vært rykter om en «Crysis» til konsoll, men ingenting har blitt bekreftet av utvikleren. Free Radical blir Cryteks femte studio og vil få navnet Crytek UK.

Cryteks sjef Avni Yerli har mye godt å si om Free Radical Design:

- Free Radicals har tidligere vist at de kan lage spill med høy kvalitet og passer dermed godt inn i Cryteks kultur.

- Kombinasjonen av Free Radicals team, Cryteks nettverk og vår CryENGINE-teknologi vil danne et grunnlag for fantastiske spilopplevelser og en magnet for de beste talentene i england.


Crytek er kjent for å lage den markedsledende grafikkmotoren CryENGINE til PC.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3