Free Radical Design stenger dørene

Studioet bak «TimeSplitters»-serien legger ned med umiddelbar virkning. (Oppdatert).

19. desember 2008 12:21

I følge GamesIndustry.biz kom de ansatte til stengt dør fredag morgen. På døra hang en beskjed om å møte opp på et nærliggende hotell for et siste møte.

For bare en måned siden dukket det opp rykter om at noe var på ferde, men director Steve Ellis avkreftet ryktene og konstanterte at «ingenting er utenom det vanlige her. Prosjekter avsluttes og nye prosjekter startes. Sånn har det vært her i 10 år».

Free Radical Design jobbet med flere prosjekter, deriblant «Timesplitters 4» og et uannonsert spill for Lucasarts, som ryktene vil at skal være «Star Wars: Battlefront III».

Denne tittelen skal vi følge ryktene nå flyttes over til Rebellion, som stod bak «Star Wars Battlefront: Renegade Squadron» til PSP. I følge Steve Ellis var det også andre uannonserte prosjekter på gang.

Selskapet ble i sin tid grunnlagt av utbrytere fra Rare som hadde jobbet med det ekstremt kritikerroste «Golden Eye» og «Perfect Dark» til Nintendo 64. Hos Free Radical rakk de å stå bak «TimeSplitters», «TimeSplitters 2», «Second Sight», «TimeSplitters: Future Perfect» og sist men ikke minst det ekstremt middelmådige «Haze».

Det er nok ikke lett å være uavhengig utvikler i dagens spillbransje. La oss håpe talentene hos Free Radical Design får seg jobber i andre kreative selskaper. RIP.

*Oppdatering*I følge This is Nottingham så er selskapet teknisk sett konkurs, men har ikke stengt selskapet riktig ennå. Alle ansatte har fått utbetalt lønn ut desember. I følge Cameron Gunn fra Resolve Partners så kommer det en ny annonsering om selskapet før jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3