Franske myndigheter prøver nå å friste britiske spillskapere etter Brexit

Loves skattelette, subsidier, gunstige lån og kompetanse.

4. juli 2019 14:03

(PressFire.no): De franske myndighetene ser nå sitt snitt til å ruste opp den allerede svært robuste spillbransjen i landet.

Med Brexit på horisonten lanserer de nå kampanjen de har døpt «Join the Game» for å vise britiske spillskapere Frankrikes tilbud til bransjen.

De forteller de blant annet hvilke skattefordeler de stiller disponibelt for spillskapere i landet, og tilbyr de samme vilkårene til de som vil flytte.

- På bare noen få år har dataspill blitt Frankrikes neststørste kulturelle bransje, bak bøker og foran film, heter det i kampanjen.

Videre lister de opp både Ubisoft, Quantic Dream («Heavy Rain», «Detroit: Become Human»), Dontnod («Life if Strange») og Arkane («Dishonored») som stoltheter fra Frankrike.

Blant insentivene tilbyr de for eksempel 30 prosent skattelette på produksjonskostnader opptil rundt 57 millioner i året, men også subsidier til originale idéer og ambisiøse prototyper og svært gunstige lånevilkår.

Den britiske spillbransjen går en svært usikker fremtid i møte når de nå skal ut av EU og bransjen har ytret både frustrasjon og varslet uante konsekvenser.

Foreløpig har ikke britiske myndigheter klart å bli enige med EU om vilkårene for løsrivelsene og Theresa May gikk til slutt av som følge av gjentatte mislykkede forsøk.

Nå pågår en maktkamp om hvem som tar over som ny statsminister i landet, men også hvem som skal styre landet mot løsrivelsen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3