(PressFire.no): En fersk rapport fra pro-EU-organiasjonen games4eu har kartlagt hvilke konsekvenser de mener Brexit vil ha på bransjen i Storbritannia og maler et dramatisk bilde.

Målet er at rapporten skal synliggjøre utfordringene bransjen vil få om det ikke kommer en avtale på plass når Storbritannia eventuelt skal ut av EU.

Rapporten tar for seg alle fasetter av interaktiv bransje i en 51-siders rapport.

Ifølge rapporten vil kostnadene for å drive i Storbritannia gå opp og vil «splitte deler av bransjen», i tillegg til at spillkonsoller og abonnement på programvare vil gå opp og bli vanskeligere å skaffe.

Den mener også at en løsrivelse fra EU kan ødelegge for online-tjenester og vanskeligere for aktører som for eksempel Amazon å levere i landet.

Videre advarer dem om at store spillaktører som Activision, Square Enix, Microsoft og Sony vil vurdere å flytte sine europeiske hovedkvarter.

Den nevner videre at britiske spillselskaper i dag nyter av å ha ett kontaktpunkt for regelverk og regulering – og derfor slipper å måtte søke enkeltvis via 28 loversystemer per medlemsland i EU.

De påpeker også hvor vanskelig det vil bli å hente kompetanse fra resten av EU hvis landet plutselig står utenfor uten en avtale.

Også fobrukerrettighetene står i fare, ifølge rapporten. Både refusjon-rettigheter og nettnøytralitet vil stå i fare utenfor EU, mener rapporten.

Faktisk mener den at det ikke finnes noen som helst kilde eller bevis, verken fra ekstern kilde eller fra myndighetene, for at denne delen vil se en forbedring av deregulering.

Dette kommer etter at en annen rapport nylig synliggjorde hvor god nytte skattelette har vært for bransjen i Storbritannia – et land som for bare få år siden sleit med nedgang og svært utfordrende forhold.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dangerous Driving

- Elsker ideen, men det skorter på gjennomføringen.

Les mer