Fra amerikansk anti-terror til PlayStation

Sony ansetter ny sikkerhetssjef.

7. september 2011 15:01

Sony oppruster utvilsomt tiltakene for å hindre hacking av PlayStation Network. Nå har de ansatt sjefen for det amerikanske datasikkerhetsorganet U.S. Nation Cyber Security Center, Philip Reitinger, som ansvarlig for informasjonssikkerheten hos elektronikkgiganten.

Dette kommer i kjølevannet av vårens mest omtalte datainnbrudd i PlayStation Network, hvor rundt 77 millioner brukerkontoer ble rammet. Også Sony Online Entertainment hadde innbrudd.

- Nettverksproblemene har definitivt vært en katalysator for ansettelsen. Vi vil oppruste nettverkssikkerheten ytterligere, sier en Sony-representant til Reuters om ansettelsen.

Ifølge gamesindustry.biz skal Reitinger også ha både det amerikanske forsvarsdepartementet og Microsoft på cv-en sin.

Datangrepet mot PlayStation Network resulterte i at tjenesten var nede i over en måned, noe som betydde at PlayStation-spillere ikke kunne spille over nettet og at ingen utgivere kunne selge produkter på PlayStation Store.

Som plaster på såret fikk spillerne et månedsabonnement på PlayStation Plus og to gratisspill fra PlayStation Store.

Ifølge Sony-sjefen Howard Stinger, som nylig hadde en temmelig selvsikker presentasjon av Sony-produkter under elektronikkmessen IFA i Tyskland, har selskapet kommet styrket ut av krisen:

- Vi har mer enn tre millioner nye kunder etter at nettverket gikk online igjen, og salget overgår det vi hadde før dataangrepet, sa han.

Sony stengte PlayStation Network på grunn av sikkerhetsbruddet 20. april og aktiviserte ikke alle onlinetjenesten igjen før 2. juni. Ingen har enda blitt funnet skyldig i angrepet, men etterforskningen pågår fortsatt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3