Fra «Alan Wake» til «Angry Birds»

Remedy-sjef går til Rovio.

7. februar 2011 11:16

Via en pressemelding har det har nå blitt kjent at Petri Järvilehto, en av grunnleggerne bak finske Remedy Entertainment, har forlatt selskapet til fordel for «Angry Birds»-studioet Rovio. Järvilehto sjef for studioets konsollsatsing.

Han var en av hovedmennene bak «Max Payne», «Max Payne 2» og fjorårets Xbox 360-eksklusive «Alan Wake».

Rovio-sjefen synes CV-en til Järvilehto er imponerende.

- Vi vil gjøre «Angry Birds» til en langvarig global spillserie, og vi ser på konsollplattformene som en måte å levere en enda mer underholdende, kraftig og engasjerende opplevelse. Petri har en fantastisk merittliste bak seg, og det gleder oss å ha ham bak spakene i konsollutviklingen, uttaler Rovio-sjefen Mikael Hed.

Og Järvilehto mener vi bare har sett starten av «Angry Birds».

- «Angry Birds» er en av de raskest voksende spillmerkevarene i verden akkurat nå. Jeg tror vi bare er i starten, og med konsollene har vi muligheten til å skape en ny type spillopplevelse, sier Järvilehto i en pressemelding.

Supersuksessen «Angry Birds» kom først på iPhone, men har i ettertid blitt sluppet til Android-telefoner og PlayStation Minis. Rovio annonserte også nylig via Twitter at de jobber med en utgave til Nintendo 3DS, som slippes 25. mars.

Nintendo 3DS-versjonen vil bli nedlastbar og det spekuleres i om lanseringen skjer samtidig med filmen som åpner opp for «Angry Birds Rio». En utgave til Nintendo Wii skal også være i utvikling.

Järvilehto skal fremdeles sitte i styret hos Remedy Entertainment, og selskapet har søkt etter nye ansatte til en ny, foreløpig uannonsert Xbox 360-tittel. Det spekuleres i om dette nye spillet kan være en oppfølger til fjorårets «Alan Wake.

Remedy annonserte også nylig at de slipper en nyoppusset versjon av «Death Rally» til  iPhone. «Death Rally» var selskapets aller første tittel og kom til PC i 1996.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3