Får vi endelig se et glimrende Spider-Man-spill?

Et nytt spill er annonsert. Se den heftige traileren!

16. oktober 2011 12:49

Spillmatiseringer av Spider-Man har ikke tradisjonelt vært noe å hoppe i taket for. Activision-sjefen Bobby Kotick har lagt seg flat og sagt rett ut at spillene har sugd. Spill han selv har gitt ut, altså.

Men det er jo heller ingen automatikk i at superheltspill skal være grelle. Se bare på Rocksteady sine Batman-spill. Det vanker for øvrig snart en anmeldelse av det etterlengtede «Arkham City».

Nå ser det ut til at det kan bli andre boller med edderkoppmannen også. Under helgens Comic-Con i New York overrasket Activision og utvikleren Beenox, ifølge Kotaku, med å vise frem spillet som blir lansert sammen med sommerens storfilm «The Amazing Spider-Man».

Magasug

Filmen markerer en helt ny start for superhelten. Tobey Maguire har gitt fra seg kondomdrakten til Andrew Garfield, og den rotløse unggutten får oppdage evnene sine helt på nytt.

Selv om spillet kommer i forbindelse med filmen skal det ha sin egen historie.

Activision viste frem en trailer, som har lekket og som du kan se nederst i artikkelen. Det du ser der er gameplay, og det ser ut til å banke gørra ut av hva vi har sett i tidligere spill i franchisen.

Hemmelig akrobatisk gameplay

Studioets kreative sjef, Gerard Lehinay, skryter i samme slengen av en foreløpig hemmelig funksjon i spillmekanikken.

- Det er designet så du vil føle deg som Spider-Man, sier han, og skal ha lagt til på uforståelig fransk-kanadisk noe om akrobatiske verktøy, som Kotakus utsending ikke helt klarte å tolke.

Ifølge Lehinay får du slå deg løs i New York i spillet, og VG24/7 melder at det dreier seg om et åpen verden-spill.

- For oss er det viktig å kunne svinge seg gjennom byen, så det er en av de store tingene vi har jobbet med, sier han.

Spillets produsent hos Activision, Doug Heder, har bekreftet at alt du ser i denne traileren er faktisk gameplay. Ikke noe juks eller filmsekvenser her. Dette er en lekket trailer som er vist på New York Comic-Con, og som ikke er offisielt lansert annetsteds. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3