«Forza 5» lar deg konkurrere i søvne

Blander spillerens kjøremønstre med kunstig intelligens.

10. juni 2013 22:01

(PressFire.no): Som del av presseshowet sitt på E3 i kveld, benyttet Microsoft anledningen til å vise fram mer fra sitt bilspillflaggskip «Forza Motorsport 5».

Det som ble sagt å være én av foreløpig to eksemplarer av superbilen McLaren P1 i verden, kom opp fra gulvet i en sky av røyk. P1, som blir spillets forsidepike, ble fulgt opp på scenen av Turn 10-sjef Dan Greenawalt.

Akkompagnert av dramatisk og følelsesladd bakgrunnsmusikk forkynte Greenawalt om det han lover at blir en banebrytende racingsimulator.

Gir deg en egen «drivatar»

Det som først og fremst stod seg ut i presentasjonen, foruten lekker grafikk og det som virker å være et tett samarbeid med McLaren, var den nye kunstige intelligensen til dine motstandere. Denne er nemlig basert på kjøremønstrene til andre spillere.

«Forza 5» kommer til å merke seg hvordan du kjører. Hvor du gasser og bremser, hvordan du angriper svingene, og hvor aggressiv du er. Basert på dette konstruerer spillet en virtuell versjon av deg som sjåfør, som de nokså fjollete har døpt din «drivatar» (eller kjøratar, som vi kanskje kan få kalle det på norsk).

Motstanderne dine i enspillerdelen vil være slike drivatarer, og altså være basert på kjøremønstrene til virkelige spillere. På samme måte vil din drivatar kjøre om kapp med andre spillere helt uten at du er involvert.

Ditt virtuelle jeg kan dermed tjene opp poeng og erfaring mens du er på jobb eller ligger og sover.

«Forza Motorsport 5» er en av lanseringstitlene til Xbox One, som kommer ut i november

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3