«Fortnite»-verdensmesteren utsatt for såkalt swatting

Seer sendte bevæpnet politi til adressen hans under livestream.

13. august 2019 12:25

(PressFire.no): Det var under en stream i helga at «Fortnite»-verdensmester Kyle «Bugha» Giersdorf opplevde å bli såkalt swattet av en seer.

16-åringen, som kasserte inn småpene 26 millioner kroner for bragden, streamet som vanlig treningen sin da faren plutselig kom busende inn på rommet hans – bevæpnet politi sto utenfor døren.

Giersdorf forsvinner så fra streamen i rundt ti minutter, før han kommer tilbake og forteller hva som har skjedd.

- Jeg har blitt swattet. De kom inn med pistoler og alt, forteller han til lagkameratene sine.

- Jeg var heldig, for en av betjentene er fra nabolaget vårt. Han oppdaget at det var meg. Enn om de hadde skutt meg. Jesus Kristus, internettet er galt.

Fenomenet har blitt et problem i USA, der populære streamere forholdsvis ofte får politiet på døra etter at seere med mindre moralske skrupler får tak i adressen deres og ringer inn trusler på streamernes vegne.

Det kan få fatale følger: I fjor ble en person skutt og drept etter at en SWAT-gruppe ble tilkalt, og det har vært flere historier hvor det har vært nære på.

Enkelte stater i USA har sett seg nødt til å innføre spesielle rutiner for å forsøke å slå tilbake mot fenomenet, der populære streamere kan forhåndsregistrere seg hos politiet – dermed vil betjentene få beskjed om at det kan være snakk om swatting før de tar seg inn.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3