(PressFire.no): Såkalt «Swatting», navngitt fordi det er politiets tungt bevæpnede Special Weapons And Tactics-gruppe som responderer, har blitt et stadig større problem de siste årene – spesielt innenfor spill-streaming.

Idioter som følger med på streamen ringer inn til politiet og sier de har drept eller tatt noen til gissel, med adressen til de som spiller – som så helt uvitende får en mengde soldater i stua.

Nå har en tilsvarende håpløs situasjon som involverte tre unge menn, og som til slutt endte i at en uskyldig part ble drept av politiet, endt i tilståelse:

Shane Gaskill (20) spilte «Call of Duty: World War II» mot Casey Viner (18), og veddet rundt tjue kroner på hvem som vant en runde der.

Da det ble uenighet om vinneren, gikk Gaskill på Twitter og utfordret Viner til å få sendt et SWAT-team på døra hans. Viner på sin side overtalte en tredjemann, Tyler Barris (25), til å gjøre det i stedet.

Adressen Gaskill oppga var derimot ikke hjemme hos han selv, men en adresse der han hadde bodd tidligere. Barris ringte politiet og sa han hadde skutt faren sin og holdt moren og broren sin som gissel.

Væpnet politi dro sporenstreks til adressen, hvorpå småbarnsfar Andrew Finch (28) ble skutt og drept av en politibetjent som feilaktig trodde han var i ferd med å dra fram et våpen.

Det tragiske opptrinnet har fått politiet til å innføre tiltak for å sikre dataspill-streamere mot swatting-fenomenet.

Tyler Barris har nå sagt seg skyldig i det hele for den føderale retten i Kansas, California og Washington DC.

Som en ekstra asshole-bonus har Barris også sagt seg skyldig i hele 46 andre anklager, inkludert falske bombetrusler mot skoler og tv-stasjoner over hele USA i tillegg til tilsvarende trusler mot FBI og FCC.

Om skyldserklæringen godtas av retten vil Barris få minst 20 år i føderalt fengsel. De to andre har sagt seg uskyldig, og venter fortsatt på rettsak.

Annonse

Kommentarer