Dommer: - Epic Games kan takke seg selv for utestengelsen fra Apple

Men Apple kan ikke utestenge Unreal-motoren.

25. august 2020 10:50

(PressFire.no): Første runde i rettsalen mellom Apple og Epic Games ble avgjort i går og det ble en hjemmeseier og en borteseier mellom partene.

Det etter at Epic plutselig oppdaterte «Fortnite» med eget betalingssystem for unngå prosentandelen Apple krever for salg i spillet.

Apple svarte med å fjerne spillet fra App Store og pekte på brudd av vilkårene.

Epic Games hadde åpenbart planlagt offensiven på forhånd og svarte med søksmål hvor de blant annet anklager Apple for å utøve konkurransebestridende makt.

Apple svarte med å utestenge Epic Games og Unreal Engine fra utviklertilgang på plattformen – noe som påvirker svært mange andre spill og utviklere. Microsoft ga i går også sin støtte til Epic Games i saken.

Den føderale dommeren slo i går fast i en foreløpig dom at Apple kan utestenge «Fortnite» fra sin plattform, så Epic må eventuelt føye seg til regelverket for at spillet skal komme tilbake.

Dommer Judge Yvonne Gonzalez Rogers påpeker imidlertid i dommen at selv om Epic Games ikke har overbevist fullstendig i konkurransespørsmålet, så «gjenstår det alvorlige spørsmål» i saken.

Hun påpekte videre at Epic Games var vel vitende om at de brøt regelverket og at de derfor også kan takke seg selv for å bli utestengt.

Samtidig gir dommeren Epic Games en seier i at Apple ikke kan utestenge Unreal Engine fra utviklertilgang til Apple-plattformene.

Der heter det at Epic Games og Apple må gjerne gå til sak mot hverandre, men at det i dette tilfellet påvirker mange andre utenforstående.

Siste ord er imidlertid ikke sagt – Epic Games har bedt om en ny sak som skal opp til høring 28. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3