- For avansert for dagens konsoller

Vil ikke at «Beyond Good & Evil 2» skal begrenses.

3. oktober 2011 10:20

Da «Beyond Good & Evil» ble sluppet for snart åtte år siden var det med skuffelse i regnskapet til Ubisoft, men til gode anmeldelser hos kritikerne.

Det resulterte i en nesten umiddelbar kultstatus som en uoppdaget spillperle i spillmiljøer.

Den planlagte trilogien ble imidlertid fryst ned av Ubisoft på grunn av de svake salgstallene, mens en oppfølger til actioneventyret har vært svært etterlengt hos fansen.

Likevel har Ubisoft og hjernen bak spillene, Michel Ancel, begynt på utviklingen av en oppfølger. Noe som ble avduket med en trailer på Ubisofts konferanse i 2008 og en lekket konsepttrailer ved en senere anledning.

Men en ordentlig annonsering har latt vente på seg og under E3 i sommer bekreftet Ancel at spillet er utsatt til neste generasjons konsoller. Og nå bekrefter Ancel overfor GamesRadar at grunnen skyldes at en oppfølger er for omfattende og avansert for dagens konsoller, og at de vil lage spillet de drømte om:

- Vi har jobbet med oppfølgeren en stund, men vi har støtt på noen tekniske problemer. Det er et veldig komplekst spill. Da jeg sendte inn designdokumentene av det første «Beyond Good & Evil» til Sony, var det under tiden til Emotion Engine på PlayStation 2. Vi hadde en følelsen av å kunne gjøre alt vi ville. Vi sendte dem dokumentene som inneholdt planeter, å kunne reise fra planet til planet, by til by og alle sånne ting. Men til slutt var mulighetene langt mer begrenset enn det vi ønsket, sier Ancel og forteller videre at det var frustrerende å ha de begrensingene.

- Jeg vil at vi skal lage det spillet vi først hadde forestilt oss, med den følelsen av å reise. «Mass Effect» gjorde en god jobb med det, og jeg tror det er masse ting å gjøre i den retningen, med historiefortelling og en massiv verden.

GamesRadar spør således om dette er grunnen til at de har valgt å vente med spillet til neste generasjonen, hvor han bekrefter at det er grunnen.

Kun Nintendo Har annonsert sin neste generasjons konsoll – Wii U, men ryktene har lenge gått om en ny Xbox-maskin fra Microsoft. Ingenting har imidlertid blitt avslørt.

Det originale «Beyond Good & Evil» ble tidligere i år hedret med en HD-versjon, som kan kjøpes på PSN (PS3) og XBLA (Xbox 360). Vår anmelder trillet terningkast fem til spillet

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3