«Football Manager 2011» i november

Sports Interactive har avslørt lanseringsplanene.

20. september 2010 12:05

Også denne høsten kan du teste dine egenskaper som fotballmanager, muligens det aller tøffeste yrket som finnes. Spesielt om du velger å innta sjefsstolen på Anfield, der du må prøve å redde Liverpools stolthet og innfri kravene om en plass blant de fire beste med en spillerstall som mildt sagt består av både hummer og kanari.

Eller kanskje det frister mer å gå i fotsporene til Ian Holloway – og prøve å redde den nye yndlingen Blackpool fra et Premier League-nedrykk som de fleste eksperter spådde før sesongstart?

Sports Interactive kunngjorde like før helgen hvilken dato de har peilet seg ut. «Football Manager 2011» lanseres til PC/Mac og PSP den 5. november, skriver utvikleren på sine hjemmesider.

Oppfølgeren til fjorårets fantastiske «Football Manager 2010», et spill vi i PressFire belønnet med toppkarakter, skal ikke uventet by på flere nyheter og forbedringer. Det lovte Miles Jacobson da «FM 2011» ble annonsert i august. Utvikleren valgte i år, i forbindelse med annonseringen, å ta oss med gjennom en lang video der de forklarer noen av disse nyhetene i detalj. Denne videoen ser du nederst i denne saken.

KREVENDE KONTRAKTSFORHANDLINGER

Ett sentralt aspekt ved spillet som de har fokusert på i år, er måten du forhandler kontrakter med spillere på. Sports Interactive har jobbet tett med ekte fotballagenter for å lage en mer realistisk prosess når det gjelder å tegne nye avtaler med spillere.

Dette er noe som kan ta lengre tid enn du kjenner fra før i FM-serien, og Sports Interactive kunne i forbindelse med annonseringen av spillet fortelle at du kommer til å møte fem forskjellige agenttyper som representerer spillerne i denne kontraktsforhandlingen.

- Disse agenttypene forhandler frem kontrakter på forskjellige måter. Så du kan oppleve at en agent kommer til deg med helt blanke ark til forhandlingen, du kan oppleve agenter med for tøffe krav – eller den typen som er mer sensitiv. Det er totalt fem slike forskjellige agenttyper, forklarer Miles Jacobson.

Du får også mulighet til å interagere tettere med spillerne dine. Er stjernespissen din ulykkelig over noe, skal du kunne finne ut hvor skoen trykker – og forhåpentligvis løse floken. Du kan også be styret ditt om å være mer fleksible. Både når det gjelder å få økt prosentandelen av budsjettet som er øremerket spillerkjøp – eller få på plass konkrete planer for en stadionutbygging som går utover det vi har sett i tidligere FM-utgivelser.

Kampmotoren som viser deg hva som skjer på banen, blir også oppgradert. Det betyr at vi blir forespeilet flere detaljer, mer realisme og flust av nye animasjoner, sier Jacobson i Sports Interactive i videoen som ble sluppet i forbindelse med annonseringen av spillet.

«Football Manager 2011» lanseres 5. november, og kommer ut til PC/Mac samt PSP.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3