- Flere Xbox 360-eksklusive titler er PS3-aktuelle

Eier du en PS3 og savner «Splinter Cell: Conviction», «Alan Wake» eller «Mass Effect 2»? Da er det grunn for optimistisk håp – i hvert fall for to av disse tre titlene, mener Michael Pachter.

27. april 2010 08:19

Michael Pachter jobber som analytiker for Wedbush Securites og er kjent for å ha gode kontakter både blant utviklere, journalister og spilldistributører.

Nå har ikke alle spådommene hans gått i oppfyllelse. Men de som eier en PlayStation 3 kan i hvert fall håpe han treffer blink når han i GameTrailers’ seneste Pach Attack! – Pachters egen spørsmål-svar-spalte – vurderer sjansene for å få se noen av Xbox 360-eksklusivitetene på en Sony-konsoll i nær fremtid.

NB! Videoinnslaget fra GameTrailers kan du se i sin helhet nederst i denne saken.

Hva med «Alan Wake», «Splinter Cell: Conviction» eller «Mass Effect 2»? To av tre er i høyeste grad mulig å spille på en PlayStation 3 i løpet av fremtiden, mener Michael Pachter.

Les også: Vår anmeldelse av «Mass Effect 2»

.
Les også: Vår anmeldelse av
«Splinter Cell: Conviction»

.

«»

- ALAN WAKE VIL FORBLI 360-EKSKLUSIV

Foruten å svare på hvorfor han ofte bruker et burgunderfarget slips i disse faste videosegmentene, deler han sine spådommer rundt noen av årets mest prestisjefulle Xbox 360-eksklusive titler:

«Splinter Cell: Conviction»?

Pachter:
- Microsoft er gode til å låse slike avtaler. På den andre siden; Ubisoft er veldig gode til å forhandle rettigheter slik at de kan få ut spill senere på andre plattformer.

- Xbox 360-eksklusiviteten varer minimum seks måneder, kanskje ett år. Men du vil se disse spillene (referer til Ubisoft, ikke nødvendigvis «Splinter Cell: Conviction» - journ. merk.) på PlayStation 3 også, sier Pachter.

«Mass Effect 2»?
Pachter:
- Jeg har hørt fra Microsoft, faktisk også fra EA, at vi antageligvis aldri vil få se det første «Mass Effect» på PS3. Jeg er ikke så sikker på at dette også er tilfellet med «Mass Effect 2». Og jeg er helt sikker på at det ikke blir tilfelle med Mass Effect 3, 4, 5 og 6. Så du vil se ett Mass Effect på PS3, tror jeg.

«Alan Wake»?


Pachter: - Med en uavhengig utvikler vet man aldri, så med «Alan Wake», for eksempel, tror jeg ikke det noen gang kommer ut til PlayStation 3.

GULLKANTET «GEARS 3»-AVTALE?

Til slutt, før han går videre i spørsmålsbunken, kommer Pachter med en interessant bemerkning om slike avtaler også kommer til å være utbredt i fremtiden?

Han tror at det ikke vil skje hyppig når det er utgivere eller tredjeparter som Ubisoft eller Activision involvert, men at uavhengige og/eller Sony/Microsoft-eide studioer som Insomniac vil fortsette å lage plattformeksklusive spill.

Hvorfor? Fordi kundegruppen med en av disse to konsollene er for stor til at en utgiver vil risikere å tape penger. Og summene involvert for å holde en suksessrik tittel plattformeksklusiv vil bare bli høyere i fremtiden, mener Pachter.

Han mener at Epic Games, som står bak Gears of War-serien derfor vil gå over til å lage spill for flere plattformer til sin neste spillserie – og at prisen for å holde det kommende «Gears 3» kjemisk fritt fra en PS3-logo antagelig har gitt utviklerne mer klingende mynt i kassa.

PS: Ubisoft har nylig gått ut på Twitter og understreket at «Splinter Cell: Conviction» er Xbox 360- og PC-eksklusivt, etter at sitater den siste tiden har blitt tolket i retning av at man har døra på gløtt for å gi ut en PS3-versjon på et tidspunkt. PC-utgaven av spillet er ute i butikker denne uken, nærmere bestemt torsdag 29. april.

Se hele videoinnslaget med Michael Pachter her:

XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3