Flere opplever å ikke kunne bruke Oculus Quest 2 på grunn av Facebook-krav

- Sørg for å ha kontoen i orden, sier Facebook.

17. oktober 2020 20:32

(PressFire.no): Oculus Quest 2 er det nyeste VR-headsettet fra Facebook, og er det første som krever en Facebook-konto for å kunne brukes – noe alle VR-briller fra selskapet, inkludert de som allerede er på markedet, etter hvert vil kreve.

At dette skulle bli et problem var det mange som gjettet seg til ved annonseringen, men nå viser det seg at ting har blitt verre enn fryktet.

Mange melder nå om at de ikke får til å lage seg Facebook-kontoer og flere skal ha fått sine kontoer sperret etter å ha reaktivert de. Disse får ikke laget andre kontoer, siden disse må verifiseres, og dermed sitter de igjen ubrukelige VR-briller.

Facebook krever nå at du bruker ekte navn og kan i enkelte tilfeller kreve at du sender inn legitimasjon for å få «startet» kontoen din, det melder UploadVR. Dette er en prosess som kan ta uker.

VR-sjef hos Facebook, Andrew Bosworth, sier man må passe på at kontoen er i orden.

En bruker i kommentarfeltet melder om at han lenket sammen sin Oculus-konto og sin Facebook-konto, som så ble sperret rett etterpå – og han mistet all tilgang til alle kjøp han hadde gjort, pluss at Quest 2-brillene sluttet å virke.

Som svar sier VR-sjef Andrew Bosworth hos Facebook at potensielle kjøpere bør sørge for at de har en Facebook-konto som «er i good standing» før de punger ut.

- Jeg tror folk bør fortsette å sørge for at deres kontoer er i bra stand før de kjøper VR-brillene.

- Jeg vil gjerne påpeke at dette er veldig vanlig, Google, Apple, Xbox, velg en favoritt. De krever at du logger inn med en konto, og det er en grunn til det.

Han sier det er et lite antall personer som er påvirket av utestengingen så langt, og at de jobber med å fikse problemet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3