Facebook-krav på alle fremtidige Oculus VR-headsett

Og alle eksisterende eiere må lage Facebook-konto for å «garantere full funksjonalitet».

18. august 2020 20:26

(PressFire.no): Oculus, skaperne av VR-brillene Rift, Quest og lignende, varsler nå at du må opprette en Facebook-konto for å kunne bruke disse fremover. Oculus ble som kjent kjøpt opp av Facebook for en del år tilbake - men fram til nå har brukerne brukt en egen Oculus-konto for produktene.

Det skilles mellom nye eiere som kjøper produktene deres nå, og de som allerede har Oculus-briller.

Om du aldri før har brukt VR-brillene, vil du måtte opprette eller logge inn på en Facebook-konto. Har du allerede en Oculus-konto vil du måtte opprette/logge inn på en Facebook-konto for å slå de sammen.

Dette vil trå i kraft 1. oktober.

Skulle du derimot ønske å ikke slå sammen kontoene (eller opprette en ny), vil du kunne bruke Oculus-kontoen for seg selv ut 2022 – etter dette du opprette en Facebook-konto for det Oculus sier er «full funksjonalitet».

Etter 1. januar 2023 avsluttes all støtte for Oculus-kontoer helt. De som fortsatt ikke vil over på Facebook vil kunne fortsette å bruke brillene, men spill og apper kan muligens slutte å fungere. Oculus vil med andre ord ikke garantere full funksjonalitet.

- Vi skal gjøre noen grep for å sørge for at du kan fortsette å bruke innholdet du har kjøpt, men vi forventer at noen spill og apper ikke lenger vil fungere, skriver selskapet.

- Full funksjonalitet krever en Facebook-konto.

Alle fremtidige Oculus-headset vil kreve Facebook-konto, selv om du har en Oculus-konto fra før.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3