Flere lekkasjer fra internt Sony-dokument

Interndokukmentet røper angivelig detaljer om lanseringstidspunktet til Sony Motion Controller, og antyder at Virtua Tennis kan bli kontrolløst til våren.

22. september 2009 20:11

Tidligere i dag fikk vi innblikk i det som tilsynelatende er Sonys strategi for å utvide biblioteket over nedlastbare klassikere, både til PS3 og PSP.

Les også: Dreamcast-titler til PSN?

Dokumentet som ble lekket gir oss indikasjoner om at SEGA- og PS2-titler kan bli konvertert og solgt digitalt via PSN - ikke ulikt hvordan Nintendo har resirkulert noen av sine største klassikere på ulike plattformer de seneste årene.

YAKUZA-SERIEN TIL PSN?

Selv om ingen av disse opplysningene er bekreftet av Sony eller kan spores direkte tilbake til selskapet, er det interessant å fråtse i ryktene som later å være et referat eller memo, og et resultat av møter mellom SEGA og Sony for å diskutere et tettere samarbeid.

Kotaku formidler opplysningene fra dokumentet, som altså denne gang omhandler strategier, slipptidspunkt og salgsmål for Sony Motion Controller (SMC), den bevegelsesfølsomme måten du snart kan spille på.

Dokumentet forteller oss følgende:

* Lansering for SMC: Våren 2010 (mars i Japan).
* Ingen detaljer om bundler enda, skal være klart 1. september.
* Regner med å selge 4-5 millioner enheter på verdensbasis.
* Sony (SCEA) avtalte å komme opp med en liste over SEGA-spill som vil fungere bra med Motion Controller. Virtua Tennis er et slikt.

Les også: Vår anmeldelse av Virtua Tennis 2009 (PS3).
Les også: Vår anmeldelse av Virtua Tennis 2009 (Wii).

Til slutt nevner dokumentet en strategi som skal stimulere PSP- samt PS3-kompabilitet. Samt at man skal jobbe frem måter å differensiere spillene til begge plattformer, og dermed få folk til å kjøpe spillet to ganger.

Les også: Se mer av Sony Motion Controller.
Les også: - Sony Motion Controller til våren.

Sony og SEGA har tydeligvis funnet tonen under disse påståtte møtene. Det blir også nevnt at man skal forsøke å få på plass en ”import”-versjon av nettbutikken PlayStation Network.

Det er i første rekke snakk om en potensiell japansk seksjon på PSN, der SEGA kan putte titlene sine opp for salg for en pris mellom 9,99 - 39,99 dollar (for fullprisspill). Interessant nevnes spesifikt Yakuza-serien og at spillene vil trenge lokaliserte undertekster og menyer, i følge Kotaku.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3