Dreamcast-titler til PSN?

Hemmelig dokument avslører mulige planer for PS2-emulator og Dreamcast-titler til PS3.

22. september 2009 14:22

En bruker på NeoGAF-forumet har fått tak i et hemmelig møtereferat mellom Sega og SCEA hvor det dukker opp noen fremtidige og interessante planer om å bygge ut det digitale spillbiblioteket.

I dokumentet skrives det at SCEA er interessert i å ha Dreamcast-titler eksklusivt for PS3 via PSN.

Videre skal SCEA skal være interessert i å betale markedsstøtte for å sikre seg en form for eksklusivitet på titlene.

DREAMCAST KLASSIKERE TIL PS3?

Det kan bety at vi får se klassikere som «Shenmue», «Shenmue 2», «Skies of Arcadia», «Sonic Adventure» og «Sonic Adventure 2» på PS3 i fremtiden - alle gode Dreamcast-titler, som ved nærmere ettersyn også tilfeldigvis begynner på bokstaven s.

I dokumentet avsløres det også at Sony skal sende en liste til Sega med gode kandidater til spill som kan passe deres nye bevegelsesensitive kontrollsystem, hvor naturligvis Virtua Tennis nevnes som en ypperlig kandidat.

PS2-EMULATOR RYKTER... IGJEN

I tillegg avslører dokumentet «konfidensielle» planer om en PS2-emulator, hvor det påpekes at SCEA ønsker å selge titler som «Grand Theft Auto: Vice City» og ymse Sonic-spill.

Dermed kan det se ut som Sony har planer om å tjene penger på PS2-titler igjen, ikke ulikt det Nintendo har gjort med sine retroklassikere.

Den nye HD-versjonen av «God of War» og «God of War 2» kan dermed bli forsmaken på hva vi kan forvente i fremtiden.

Dreamcast-konsollen feiret nettopp bursdag.

9. september 1999 ble konsollen lansert i USA, noe som ble behørlig feiret hos en rekke spillsider på dagen 10 år etter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3