– Robotkamper og kvinnelige stormtroopers til «Star Wars: Battlefront»

Endelig kan utviklerne snakke noenlunde fritt.

18. april 2015 13:44

(PressFire.no): Denne uken ble «Star Wars: Battlefront» avslørt, og i går ble det sluppet en vakker trailer fra det kommende etterlengtede spillet. Den kan du se i videovinduet.

At spillet nå endelig er avslørt, betyr også at utviklerne fikk lov å snakke om prosjektet.

Designsjefen for spillet hos DICE-studioet i Stockholm, Niklas Fegraeus, tok muligheten til å svare på en del spørsmål fra ventende fans på Twitter i natt.

Flere helter

Det er allerede avslørt at man kan få spille som de legendariske rollefigurene Darth Vader og Boba Fett, men flere av de klassiske «Star Wars» heltene står for tur, avslører Fegraeus via Twitter.

Disse kommer til å bli introdusert på forskjellige måter ettersom hvilket modus du spiller.

Fire planeter med flere kampsoner per planet kommer til å bli introdusert ved lansering. Fegraeus avslører at det kommer til å være mer enn to kart per planet. Disse kartene skal være i varierende størrelse alt ettersom hvilken modus man er interessert å spille i.

På spørsmål om det kommer til å inkluderes stjernekamper, svares det litt kryptisk:

– Du får muligheten til å fly over våre planeter og krige mot skvadroner av stjernekrigere. 

Bot-kamper i split-screen

Det skal også være mulig å spille uten å koble seg opp til nettet:

Vi har en funksjon som kalles Missions, som tillater deg å spille alene eller mot bots - enten på nettet eller avkoblet, skriver Fegraeus.

Disse kan du spille lokalt med en kompis med delt skjerm på konsollene, eller på nettet i samarbeidsmodus( med 60 bilder i sekundet). Den delte skjermen kommer ikke til å være tilgjengelig i samband med nettspilling. 

Det kommer derimot ikke til å være inkludert noen form av historiemodus.

Kvinnelige stormtroopers

For de som lurer, så ja det kommer kvinnelige Stormtroopere.

Selv om filmene ikke har vært spesielt tydelige med kvinnelige fotsoldater, ser verken DICE eller Lucasfilm noe problem med at kvinnelige stormtroopere skal finnes.

– Hvorfor skulle ikke de finnes? Når man snakker med Lucasfilm om dette, svarer de «Naturligvis finnes de, vi har bare ikke vist det i filmene» forklarer DICE-sjefen Patrick Bach til Polygon.

Men på spørsmål om det finnes muligheter til å personliggjøre sine spillefigurer, svarer Fegraeus:

– Du vil ha muligheten til å personliggjøre, essensielt lage din egen, spillestil.   

«Star Wars: Battlefront» lanseres 19. november her til lands, til PS4, Xbox One og PC.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3