– Ja, dette er faktisk slik «Star Wars Battlefront» ser ut

Spill som Darth Vader.

17. april 2015 19:37

(PressFire.no): Tidligere denne uka gikk folka bak det nye «Star Wars»-spillet ut og startet nedtellinga.

Fredag kveld slapp DICE og EA den første traileren fra «Battlefront»-oppfølgeren.

NB! Se den i videovinduet.

Startskudd i november

Fristinga har vært ambisiøs og ubeskjeden, selv til folka bak «Battlefield»-spillene å være. Traileren og avsløringene «kommer til å knuse Internett», hevdet de.

Tidligere i dag lekket to skjermbilder fra spillet, som inntil nå kun har vært vist i en konseptuell tilstand. Blant annet på E3-messa i Los Angeles i fjor.

Et kjent landskap fra «Star Wars».
Endor blir med i «Battlefront».

Electronic Arts, som har en langsiktig avtale med Disney om å lage spill lagt til George Lucas' univers, har tidligere sagt at «Star Wars: Battlefront» blir ferdig i løpet av året. Det ble snust opp en dato i en kildekode som lå åpen i noen timer på den offisielle EA-nettsiden torsdag kveld.

17. november blir det lansering i USA (to dager senere i Norge), og spillet kommer ut til PlayStation 4, Xbox One og pc. Dette ble hentet fra lekkasjen blant annet All Games Beta oppdaget.

Vi vet fra før at bare én av disse tre plattformene får en tjuvstart, og tilbyr et lite forsprang.

Multiplayerfiksert, med inntil 40 spillere.
Multiplayerfiksert, med inntil 40 spillere.

Ingen enspiller

Like før traileren havnet på nettet fredag kveld dukket det opp flere håndfaste detaljer rundt hva «Star Wars Battlefront» egentlig byr på. Spillet får for eksempel ingen enspillerdel, bekrefter Patrick Bach fra DICE til Eurogamer.

Inntil 40 spillere kan boltre seg på slagmarken samtidig, sier Bach. Men DICE lager også enkelte måter å spille på som rommer færre spillere online enn 40.

For å kompensere overfor dem som liker å spille offline eller i mindre grupper, lager DICE spesifikke oppdrag, skreddersydd for en opplevelse sammen med en venn. Enten online eller på delt skjerm.

Flere detaljer om spillet kommer til å sive ut fra California denne helga, der spillet blir vist for første gang.

Bytt perspektiv

Akkurat som i de nyoppussa «Grand Theft Auto V»-versjonene, kan du også i «Battlefront» bytte spillerperspektivet fra første- til tredjeperson. DICE lar deg velge, når og hvor du vil.

Associated Press fikk publisert ytterligere detaljer fra «Battlefront»: Du kan spille både som ikoniske Boba Fett og Darth Vader, ta opp kampen enten til fots, på en «speeder» eller en AT-ATS.

Hoth, Tatooine og Sullust blir med i spillet – i tillegg til at vi jo allerede har sett bilder og video fra områdene lagt til Endor. Det blir også muligheter til å klatre ombord i en X-wing, TIE Fighters eller selveste Millennium Falcon, skriver AP.

Vi vet foreløpig ikke hvordan kampene fra lufta foregår, i samspill med folka på bakken.

EA har trolig planer om å bygge ut spillet i tiden etter slipp, slik de gjør med de fleste av spillene sine. Men AP melder at det kommer et gratis, nytt brett like i forkant av premieren på den nye «Star Wars»-filmen som er lagt til Jakku, området vi kan se i den ferske traileren fra film nummer sju, «The Force Awakens».

Innta rollen som Darth Vader.

Stjernekrig, først i spillform

19. november betyr at stjernekrigen kan starte på pc og konsoller ganske nøyaktig én måned før J.J. Abrams-regisserte «Star Wars VII: The Force Awakens».

Den filmen får norsk premiere 16. desember.  

Denne uka har fans vært samlet i Anaheim, California til den årlige «Star Wars Celebration»-tilstelningen. I den forbindelse ble en ny trailer fra «The Force Awakens» frigitt.

DICE og EA var også del av dette programmet, de har helt klart planlagt å legge seg i dragsuget av all «Star Wars»-oppmerksomhet de kan få.

Uten CGI og juks?

En av utviklerne i DICE, opptatt med «Battlefront»-spillet for tiden, var forutseende nok til å komme Internett litt i forkjøpet – før slippet av den første traileren. Han skrev på Twitter at dette ikke er med effekter, CGI, eller juks involvert.

 Jeg kan svare på ett spørsmål i forkant: ja, dette er faktisk hvordan spillet ser ut, skrev designer Dennis Brännvall på Twitter.

DICE har allerede bekreftet at «Battlefront» ikke får støtte for Battlelog, tjenesten introdusert til «Battlefield 3» som blant annet samler alt av statistikk og er en sentral bit av flerspilleropplevelsen til de nyeste «Battlefield»-spillene.

«Star Wars: Battlefront» lanseres 19. november her til lands, til PS4, Xbox One og pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3