Flere HD-samlinger på vei

Sony vil oppdatere flere gamle PlayStation 2-klassikere i fremtiden.

28. juni 2010 11:56

Så langt har Sony gitt ut én slik HD-samling, og enda en er nært forestående. Det startet på tampen av fjoråret med «God of War Collection», en pakke med de to første spillene som fungerte som en flott oppvarming før lanseringen av «God of War III».

På E3 ble «The Sly Collection» annonsert, og det trenger ikke stoppe der.

Vi hadde ikke sagt nei til en Ratchet & Clank Collection eller Metal Gear Solid-spillene i oppusset versjon. Eller hva med Gran Turismo, Final Fantasy eller Jak & Daxter? Det finnes flust av PS2-klassikere i Sony-biblioteket - og Shuhei Yoshida, sjef for Sonys Worldwide Studios, sier man ikke har tenkt å stanse oppussingsarbeidet med det første. 

De tre første Sly Cooper-spillene får HD-grafikk og kommer også med støtte for 3D-spilling. I tillegg vil Sony lage flere minispill som støtter de nye Move-kontrollerne som lanseres i midten av september.

FORTSETTER MED HD-KONVERTERINGENE

Med tanke på at det finnes flere sterke Sony-spillnavn i arkivet som kanskje ikke lengre gnistrer på en HD-klar flatskjerm, er det ikke rart at selskapet vurderer å lage flere slike samlinger.

Det har allerede gått rykter om at de to klassiske spillene fra Team ICO, «Shadow of the Colossus» og «ICO», vil få en slik grafisk ansiktsløftning. E3 gav dessverre ikke noe nytt om dette, men Tokyo Game Show i september kan kanskje bli åstedet for en annonsering fra offisielt hold?

Shuhei Yoshida fra Sony filosoferer nå høyt om slike remakes i et intervju med IGN.

- Santa Monica Studios hadde den briljante idéen å oppgradere og forbedre God of War for PlayStation 3 med «God of War Collection» som vi slapp i fjor.

- Vi fikk mange positive tilbakemeldinger, og nå mottar vi mengder av forslag for hvilke andre samlinger som PS3-eiere vil se. Vi kommer til å fortsette å lage slike HD-konverteringer, avslører Yoshida.

«The Sly Collection» lanseres i november. I likhet med «God of War Collection» slippes spillene på én Blu-Ray-plate.

«Sly»-samlingen inkluderer alle tre spillene som opprinnelig kom ut på PlayStation 2. Det betyr at vi får remastrede versjoner av «Sly Cooper and the Thievius Raccoonus» (2002), «Sly 2: Band of Thieves» (2004) og «Sly 3: Honor Among Thieves» (2005) denne høsten.

Se E3-traileren for «Sly Collection» her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3