HD-versjoner av «ICO» og «Colossus» på vei?

Ryktene om oppussede versjoner for PS3 kan være bekreftet.

26. mai 2010 13:23

Etter at Vg247.com skrev en «kreativ» ryktesak om at HD-versjoner av de kritikerroste PlayStation 2-spillene «ICO» og «Shadow of the Colossus» er på vei til PS3, har det kokt over hos diverse medier.

VG247 avslørte ingen detaljer eller kilder i sin sak, men thesixthaxis.com mener nå at de har fått bekreftet at spillene er på vei i en Blu-ray pakke til PlayStation 3.

Kilden deres avslører at pakken vil komme i løpet av første kvartal 2011.

Helt siden Sony annonserte at PS2-spillene «God of War» og «God of War II» ville komme i en HD-utgave til PS3 har ryktene gått om at også Team ICO-spillene «ICO» fra 2002 og «Shadow of the Colossus» fra 2006 ville få samme behandling, noe vi skrev om i fjor høst.

Spillskaper Fumito Ueda har selv uttalt at han er positiv til at flest mulig skal få oppleve disse spillene som har oppnådd kultstatus, men at det kan bli vanskelig å gjennomføre fordi spillene presset PS2-maskinen til grensene.

Men anledningen kan nå være perfekt for en slik HD-reutgivelse. Sony sine nye PS3-maskiner har ikke muligheten til å spille PS2-spill, samtidig som Ueda sitt nye spill «The Last Guardian» er blant Sonys satsinger. Dermed har selskapet en gylden mulighet til å la PS3-eiere oppleve PS2-spillene som har trollbundet så mange.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3