Finansrapport: Svake tall for Nintendo

Tørre måneder gir røde tall, men selskapet er ikke nevneverdig bekymret.

27. juli 2016 12:55

(PressFire.no): Nytt kvartal, nye tall å grave seg ned i. La oss ta en kikk på hva Nintendo har gitt ut av finansrapporter for april, mai og juni 2016.

Mangelen på storlanseringer i perioden, der «Kirby: Planet Robobot» var den største nylanseringen, betyr at selskapet ser på en 31,3 prosent nedgang i inntekter mot fjorårets tilsvarende periode.

Det betyr også at de gikk 417 millioner kroner i rødt på rene driftskostnader, men det ser ikke ut til å bekymre selskapet i det lange løp – de mener fortsatt de kommer til å ha gått 3,6 milliarder i pluss ved finansårets slutt.

Ser vi derimot på endringene i valutakurser blir investeringene til Nintendo hardt rammet, og selskapet taper til sammen hele 3,14 milliarder kroner i kvartalet – dog skal det ikke dermed males fanden på døra uten videre, valutaen kan kjapt snu igjen.

Bankkontoen er ikke akkurat tom heller, Nintendo sitter på en reservetank med cash og verdipapirer tilsvarende 75 milliarder kroner, og har andre verdier for 25 milliarder i investeringer oppå der.

Økning i mobilsalg

En kuriositet er at selskapet har sett en sterk økning i inntekter fra smartdingser og lisensiering av merkevarer. Der er økningen på 77 prosent til over 134 millioner kroner i forholdt til 2015. Det kommer nok av at de lanserte «Miitomo» til mobiltelefoner i perioden.

«Pokémon Go» ble lansert etter finansrapportens periode, og er følgelig ikke med der, men Nintendo har allerede varslet at spillet ikke vil ha en stor påvirkning når det kommer til direkte inntekter. Grunnen er ganske enkelt at de ikke lager spillet, men heller eier en andel i The Pokémon Company.

I tillegg fosser statuettsalget videre, der selskapet solgte 1,7 millioner Amiibofigurer og ytterligere 1,3 millioner Amiibo-kort (som har samme funksjonalitet) i perioden.

Åtte måneder til NX

På maskinvarefronten har nå Wii U passert 13 millioner solgte enheter, mens 3DS ligger og lukter på 60 millioner solgte. Av disse har det nå blitt solgt over fem millioner 2DS, og nesten ni millioner New 3DS – den kraftigere varianten av konsollen.

Wii U er død og begravet, der Nintendo ikke regner med å selge mer enn 800 000 før NX kommer, mens 3DS fortsatt humper videre. Nintendo forventer å selge i hvert fall fem millioner til før den neste konsollen kommer.

NX, som vi fikk vite i går, er en sammensmelting av plattformene, og tar over for begge konsollene i mars 2017.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3